Momentul in care o ambarcatiune cu sute de migranti se rastoarna in largul coastei libiene. Sunt cel putin sapte morti. FOTO

Ultima actualizare: 28-05-2016 06:58

Cel putin sapte persoane au murit in naufragiul unei ambarcatiuni cu migranti in largul coastei libiene, a anuntat miercuri marina italiana, care a reusit sa salveze in jur de 500 de migranti, relateaza Agerpres, citand AFP.

Bilantul s-ar putea agrava, comunica marina italiana, precizand ca “operatiunile de securitate vor continua” la mijlocul zilei. Imaginile surprinse de fotografi arata momentul in care ambarcatiunea se rastoarna.

Miercuri dimineata, “nava de patrulare Bettica a marinei italiene, in cadrul activitatii sale de supraveghere maritima a canalului Sicilia, a reperat in largul coastei libiene o barca ce naviga cu precaritate, cu numeroase persoane la bord”.

La scurt timp dupa, ambarcatiunea a naufragiat din cauza numarului prea mare de persoane aflate la bord si a instabilitatii.

Nava Bettica s-a apropiat imediat de vas si a lansat la apa barci de salvare, precum si veste de salvare, persoanelor cazute in apa, in timp ce fregata Bergamini, si ea la fata locului, si-a trimis elicopterul si mijloace navale pentru a-i ajuta.

Pentru moment (la orele locale 13:00, 11:00 GMT), circa 500 de migranti au fost salvati, sapte trupuri neinsufletite au fost recuperate si urcate la bordul navei Bettica”, precizeaza marina italiana.

Potrivit ultimelor cifre ale Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (HCR), combinate cu cele ale serviciilor de salvare italiene, circa 400 de persoane au ajuns pe coasta italiana de la inceputul anului.

De la inceputul anului, 1.370 de migranti si refugiati si-au pierdut viata incercand sa ajunga in Europa traversand Marea Mediterana, cu 24% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut (1.792), a anuntat marti Organizatia Internationala pentru Migratie.

In timpul ultimelor 48 de ore, circa 5.600 de persoane au fost salvate in largul Libiei, a anuntat marti paza de coasta italiana.

Sursa foto: Agerpres

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO