Momentul în care atacatorul din Londra a fost împușcat de poliție. VIDEO


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 22:27
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 22:20
Categorie: Stiri externe

O înregistrare publicată de tabloidul britanic Daily Mail arată momentul în care autorul atacului de duminică din Londra, soldat cu 3 răniți, este împușcat de polițiști sub acoperire.

Momentul a fost filmat de un trecător. Agenții în haine civile i-au luat cuțitul cu care rănise 3 persoane și au verificat dacă vesta pe care o purta avea încărcătură explozibilă.

Cum s-a petrecut atacul de duminică


Trei persoane au fost rănite în atac duminică după-amiază, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Metropolitane londoneze, Lucy D'Orsi, într-un comunicat.

Două persoane au fost înjunghiate, iar o a treia se crede că a fost rănită de sticla spartă în timpul focurilor trase de poliţie. Cele trei victime, un bărbat şi două femei, au fost duse la spitale locale, fără ca viaţa lor să fie pusă în pericol.

Suspectul Sudesh Amman purta ataşat de corp un dispozitiv exploziv "fals", iar atacul se crede că este "legat de islamism", a spus D'Orsi.

Ea a confirmat că "ofiţeri înarmaţi, care făceau parte dintr-o operaţiune proactivă de supraveghere antiteroristă", l-au urmărit pe suspect pe jos.

Printre altele, gruparea extremistă Stat Islamic a revendicat luni responsabilitatea atacului cu cuţitul comis în weekend la Londra.

Atacatorul este un combatant al SI şi a comis atacul ca răspuns la apelurile grupării vizând cetăţenii ţărilor care fac parte din coaliţia anti-SI, potrivit agenţiei de ştiri al-Amaq, având legături cu gruparea teroristă.

Cine este atacatorul din Londra

 

Sudesh Amman avea 20 de ani, fusese eliberat recent din închisoare şi era încă supravegheat de poliţişti. Deşi autorităţile britanice au catalogat incidentul drept unul de natură islamistă, momentan nu au făcut publice mai multe detalii legate de agresor şi de motivele care l-au împins să comită teribila faptă.

Mesajul ISIS după atacul de la Londra. Ce promisiune făcuse tânărul ucis de polițiști
VIDEO PROTVPLUS.RO