Moldova, tot fara presedinte ales!
UPDATE: Alegerile legislative anticipate din Republica Moldova sunt de acum doar o chestiune de timp. Si ultima tentativa de alegere a sefului statului a esuat, pentru ca parlamentarii opozitiei au refuzat sa ia parte la vot.
Prin urmare, pesedintele inca in exercitiu, Vladimir Voronin, a dizolvat Parlamentul, asa ca noul scrutin se poate organiza in urmatoarele 45 de zile.
Sedinta de miercuri a fost un esec total. Si asta, dupa ce la primul vot, cel din 20 mai, opozitia a parasit sala, iar cea de-a doua intalnire, programata initial pentru 28 mai, a fost amanata.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
La sedinta de miercuri au participat doar deputatii comunisti. Previzibil, avand in vedere ca opozitia a anuntat din timp ca opteaza pentru alegeri parlamentare anticipate.
Deputatii au avut de ales intre premierul in exercitiu, Zinaida Greceanii, si ambasadorul Moldovei in Rusia, Andrei Neguta. Pentru a fi ales presedinte, un candidat are nevoie de 61 de voturi din totalul de 101 ale Parlamentului. Partidul Comunistilor a castigat 60 de mandate in noul Legislativ si ar fi avut nevoie de un singur vot din partea opozitiei.
Acum, decretul pentru dizolvarea Parlamentului si organizarea alegerilor anticipate trebuie avizat de Curtea Constitutionala.