Moartea unei femei a rămas un mister timp de 46 de ani. Acum, dovezile ADN de la o ceașcă de cafea au condus la o arestare

lindy sinopoli
Lancaster County DA Office

Timp de 46 de ani, identitatea persoanei care a ucis-o pe Lindy Sue Biechler a rămas un mister.

Dar, cu ajutorul ADN-ului scos dintr-o ceașcă de cafea la începutul lui 2022, anchetatorii au reușit să acuze un bărbat din Pennsylvania de înjunghierea femeii de 19 ani în 1975.

Mătușa și unchiul lui Biechler au găsit-o moartă în apartamentul ei pe 5 decembrie 1975, cu 19 răni de înjunghiere, întinsă pe spate, cu un cuțit ieșit din gât și un șervețel înfășurat în jurul mânerului de lemn, potrivit comunicatului de presă al Procuraturii Districtului Lancaster.

Femeia tocmai se întorsese de la alimentară, au spus anchetatorii, iar pungile au fost lăsate pe masa din sufragerie, potrivit CNN.

Zeci de persoane au fost urmărite de poliția din Pennsylvania în ultimele cinci decenii

De-a lungul anilor, detectivii de la Departamentul de Poliție din Manor Township și de la Poliția de Stat din Pennsylvania au efectuat investigații asupra omuciderii, urmărind zeci de persoane, a spus biroul procurorului. Dovezile au fost trimise la mai multe laboratoare și au fost făcute mai multe interviuri cu suspecții.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Analiza genetică a genealogiei a folosit ADN-ul de la locul crimei și, în cele din urmă, l-a identificat pe David Sinopoli, în vârstă de 68 de ani, ca suspect, potrivit biroului procurorului.

Sinopoli a fost arestat în timp ce se afla acasă duminică, a fost trimis în judecată și este reținut la închisoarea din Lancaster fără cauțiune, a declarat poliția.

„Cel mai vechi caz de omucidere din Lancaster”

„Această arestare marchează începutul procesului penal în cel mai vechi caz de omucidere din comitatul Lancaster și sperăm că va aduce o oarecare ușurare celor dragi victimei și membrilor comunității care în ultimii 46 de ani nu au avut niciun răspuns,” a spus procurorul comitatului Lancaster Heather Adams.

În 1997, Procuratura Lancaster a declarat că a prezentat dovezi de la locul crimei pentru analiza ADN și un profil ADN masculin a fost recoltat din lenjeria intimă a lui Biechler.

Trei ani mai târziu, profilul ADN a fost depus într-o bază de date națională, cunoscută și sub numele de CODIS, pentru a vedea dacă există o potrivire cu un infractor cunoscut. De obicei, dacă o persoană nu este un infractor cunoscut, acesta nu este în sistemul CODIS și, prin urmare, nu se prezintă nicio potrivire, ceea ce a fost cazul aici, a explicat biroul procurorului.

În ianuarie 2019, ancheta a căpătat o nouă amploare după ce a fost preluată de Unitatea Cold Case a procurorului regiunii Lancaster, care a solicitat ajutorul Parabon NanoLabs luni mai târziu pentru a analiza ADN-ul obținut în cadrul cazului.

Sinopoli a fost identificat ca o posibilă persoană de interes, a declarat CeCe Moore, cercetător la Parabon NanoLabs, la o conferință de presă luni.

Deoarece nu existau potriviri genetice individuale cu ADN-ul suspectului, Moore a trebuit să încerce o cale „nouă, netradițională” pentru a găsi principalul suspect, a spus ea.

Cum au ajuns cercetătorii să îl suspecteze pe Sinopoli

Având în vedere ascendența italiană a lui Sinopoli, Moore a studiat modelele geografice și de imigrare, precum și numele de familie asociate și a stabilit că persoana legată de proba de ADN avea legături cu Gasperina, un oraș din regiunea Calabria din sudul Italiei.

„Existau foarte puține persoane care locuiau în Lancaster la momentul crimei, care aveau vârsta, sexul potrivit și aveau un arbore genealogic compatibil cu aceste origini, așa că acest lucru mi-a permis să acord prioritate candidaților a căror descendență a fost determinată ca fiind exclusiv din familii cu origini în Gasperina,” a spus Moore.

Sinopoli și Biechler au locuit la un moment dat în aceeași clădire de patru unități a complexului de apartamente, a spus Adams în cadrul unei conferințe de presă luni, dar nu a precizat perioada. În afară de a fi vecini, Adams nu a explicat modul în care perechea ar fi putut avea legături.

În februarie 2022, anchetatoii au obținut ADN de pe o ceașcă de cafea a lui Sinopoli

Anchetatorii l-au urmărit îndeaproape pe Sinopoli, iar pe 11 februarie, „anchetatorii au obținut pe ascuns ADN de la Sinopoli dintr-o ceașcă de cafea pe care a folosit-o și a aruncat-o într-un coș de gunoi înainte de a călători pe Aeroportul Internațional Philadelphia,” a spus procurorul.

„A existat o căutare nesfârșită a dreptății în acest caz, care ne-a condus la identificarea și arestarea lui Sinopoli,” a spus Adams. „Lindy Sue Biechler a fost în mintea multora de-a lungul anilor”.

„Cu siguranță, forțele de ordine nu au uitat niciodată de Lindy Sue, iar această arestare marchează primul pas către obținerea dreptății pentru ea și tragerea la răspundere a ucigașului ei,” a adăugat Adams.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Misterul unei cumpărătoare anonime de whisky. A cheltuit o sumă fabuloasă pe un butoi de „istorie lichidă”
Misterul unei cumpărătoare anonime de whisky. A cheltuit o sumă fabuloasă pe un butoi de „istorie lichidă”

O umbră de mister înconjoară identitatea unei femei iubitoare de whisky, care a cheltuit la o licitație 16 milioane de lire sterline pe un singur butoi de single malt vechi de 47 de ani.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.