Medicii au tinut o femeie in moarte cerebrala timp de o luna pentru a-i putea salva gemenii

Ultima actualizare: 27-04-2012 01:10
gravida

O femeie de 26 de ani a nascut gemeni. Aparent, in acest caz nu este nimic senzational, chiar daca cei doi copii au venit pe lume prematur si medicii fac acum eforturi sa-i salveze. Iesit din comun este faptul ca mama era, practic, decedata.

Christine Bolden, 26 de ani, din Muskegon, Michigan, a intrat in moarte cerebrala acum o luna. Atunci, medicii specialisti de la o clinica au luat o decizie surprinzatoare, care a mai fost luata pana acum doar de 30 de ori: au tinut-o pe femeie in viata cu un aparat de respiratie artificiala, pana cand copiii ar fi ajuns la greutatea care sa le dea o sansa la viata.

Acum cateva zile, medicii de la DeVos Children's Hospital au decis sa faca interventia, pentru ca riscurile deveneau tot mai mari. Nicholas si Alexander Bolden a fost adusi pe lume in urma unei operatii de cezariana, cantarind aproximativ un kilogram fiecare.

Christine Bolden a intrat in moarte cerebrala la inceputul lunii martie, din cauza unui anevrism. Cinci zile mai tarziu medicii au anuntat ca femeia nu-si va reveni niciodata. Familia a fost devastata la primirea acestei vesti si le-a cerut sa faca tot ce-i omeneste posibil ca sa salveze copiii.

Dupa teste amanuntite, medicii au stabilit ca gemenii n-ar fi supravietuit daca ar fi fost adusi pe lume in acel moment.

Atunci au luat decizia de a o tine in viata pe femeie cu respiratie artificiala. A fost supravegheata in permanenta, iar cezariana a fost facuta practic in ultimul moment.

Christine Bolden a murit dupa ce si-a adus gemenii pe lume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO