Alegeri Franta 2012: Sarkozy vrea sa ramana presedinte cu voturile lui Le Pen. Atac dur la Hollande


Ultimul update: Miercuri 08 August 2012 13:13
Data publicarii: Marti 24 Aprilie 2012 07:25
Categorie: Stiri externe
Nicolas Sarkozy, Francois Hollande

Primii doi clasati in prezidentialele din Franta au reluat in forta campania electorala. Nicolas Sarkozy a afirmat deschis ca vrea sa-i castige de partea lui pe cei care au votat in primul tur cu candidata extremei drepte, Marine Le Pen.

Socialistul Francois Hollande, caruia sondajele de opinie ii dau, ce-i drept, un avans de pana la 12 procente in turul doi, merge insa pe mana sustinatorilor lui traditionali si nu vrea voturile extremistilor.

Un singur lucru ii nemultumeste insa pe toti francezii: economia nu pare punctul forte al candidatilor si niciunul nu pare sa aiba un plan coerent pentru a salva tara de o eventuala criza a datoriilor.

Dupa o intrare triumfala, demna de premiera unui film de actiune, Nicolas Sarkozy a inceput deja sa-si provoace adversarul.

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei: "Am vazut ca domnul Hollande se adreseaza poporului de stanga. Asta e diferit la noi doi: eu vorbesc cu poporul francez!"

N-a ratat nici ocazia sa se adreseze celor care-au votat-o pe Marine Le Pen, deloc putini la numar.

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei: "Eu vad acest vot ca pe un strigat al suferintelor si vreau sa le spun ca i-am auzit!"

Analistii comenteaza insa ca Marine Le Pen mizeaza pe infrangerea lui Sarkozy, pentru a-si intari partidul si a deveni contracandidatul principal al stangii.

Marine Le Pen, candidata Frontului National: "Am auzit ca unii oameni vorbeau de un vot de protest, iar asta mi se pare destul de nepoliticos la adresa sustinatorilor nostri."

Francois Hollande a promis in schimb ca nu va incerca sa seduca electoratul extremei dreapte.

Francois Hollande, candidatul Partidului Socialist la prezidentiale: "Nu voi vana voturile extremei de dreapta, care are o sustinere atat de mare acum din cauza lui Nicolas Sarkozy."

Dominque Moisi, analist politic: "Sarkozy a pierdut 2 milioane de voturi din 2007 pana in 2012. Pescuind dupa voturile extremei de dreapta risca sa-i alieneze pe sustinatorii din centru."

Toate cele trei sondaje de opinie de dupa anuntarea rezultatelor il dau invingator in turul al doilea pe Hollande, cu o diferenta de 8 pana la 12 procente fata de Sarkozy.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO