Bradley Manning a fost condamnat la 35 de ani de inchisoare. Avocatul va cere gratierea

Bradley Manning

Militarul american Bradley Manning, gasit vinovat ca a oferit sute de mii de documente secrete site-ului WikiLeaks, a fost condamnat la 35 de ani de inchisoare. Avocatul lui cere presedintelui Obama sa-l gratieze.

Update 22:05:

Avocatul militarului american Bradley Manning, condamnat la 35 de ani de inchisoare pentru oferirea a sute de mii de documente clasificate site-ului WikiLeaks, cere gratierea din partea presedintelui Barack Obama sau macar comutarea pedepsei, relateaza CNN.

La randul sau, organizatia nonguvernamentala Amnesty International a lansat o petitie pentru a cere gratierea prezidentiala in cazul lui Manning.

"Bradley Manning a actionat din convingerea ca putea declansa o dezbatere publica semnificativa despre costurile razboiului, mai ales despre modul de actiune al armatei americane in Irak si Afganistan", pretinde Widney Brown, reprezentanta Amnesty International.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Militarul american Bradley Manning, gasit vinovat ca a oferit sute de mii de documente secrete site-ului WikiLeaks, a fost condamnat la 35 de ani de inchisoare.

Manning, in varsta de 25 de ani, nu a putut face nicio declaratie dupa ce judecatorul militar Denise Lind a anuntat sentinta. Manning urmeaza sa fie exclus din armata Statelor Unite pentru dezonoare si va suporta plata unor daune morale.

Bradley Manning a fost condamnat pe 30 iulie pentru 19 capete de acuzare, inclusiv sase pentru activitati de spionaj. Din pedeapsa vor fi scazute cele 1.294 de zile de inchisoare pe care fostul analist militar le-a efectuat deja. Manning va avea dreptul de a solicita eliberarea sub control judiciar dupa ispasirea unei treimi din pedeapsa de 35 de ani.

Acuzatiile, formulate referitor la furnizarea a 700.000 de documente militare clasificate site-ului WikiLeaks, comportau o sentinta maxima de 90 de ani de detentie, dar procurorii cerusera 60 de ani. Site-ul WikiLeaks a catalogat sentinta in cazul Manning drept o "victorie strategica".

ora 17:30

Manning, in varsta de 25 de ani, nu a putut face nicio declaratie dupa ce judecatorul militar Denise Lind a anuntat sentinta.

Bradley Manning a fost condamnat pe 30 iulie pentru 19 capete de acuzare, inclusiv sase pentru activitati de spionaj.

Acuzatiile, formulate referitor la furnizarea a 700.000 de documente militare clasificate site-ului WikiLeaks, comportau o sentinta maxima de 90 de ani de detentie, dar procurorii cerusera 60 de ani.

Potrivit Huffington Post, organizatia Amnesty International va lansa o petitie pentru a cere gratierea lui Manning de catre presedintele Barack Obama.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Pedeapsa maxima pe care o risca Bradley Manning,
Pedeapsa maxima pe care o risca Bradley Manning, "cartita" WikiLeaks, a fost redusa la 90 de ani

Pedeapsa maxima pe care o risca Bradley Manning, informatorul WikiLeaks, a fost redusa de la 136 la 90 de ani dupa o decizie a judecatoarei de a uni anumite pedepse, a anuntat marti armata americana, citata de AFP.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.