Mii de migranți ar putea fi dați afară din azilurile italiene. Avertismentul lui Salvini
Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, şi-a apărat reforma care înăspreşte reglementările în materie de azil şi despre care criticii afirmă că ar putea arunca în stradă mii de migranţi, transmite miercuri dpa.
Într-o postare video pe Facebook, Salvini declară că reforma sa, adoptată săptămâna trecută de parlament, le va da 'mai multe drepturi refugiaţilor adevăraţi' şi îi va penaliza 'pe cei care fac miliarde pe seama imigraţiei ilegale', scrie Agerpres.
În ultimele zile s-au înmulţit relatările despre zeci de migranţi, printre care şi o fetiţă de numai 5 luni, daţi afară din centrele de primire în urma reformei lui Salvini.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
'Mii de imigranţi găzduiţi în centre vor fi aruncaţi afară pe străzi, (inclusiv) sute în Milano', a declarat duminică comisarul pentru politici sociale al municipalităţii, Pierfrancesco Majorino.
Aceasta se întâmplă pentru că aşa-numitele 'permise umanitare', pe care reforma lui Slavini practic le-a desfiinţat, nu mai beneficiază de sprijin din fonduri publice.
Avocaţi specializaţi în drepturile omului şi alţi activişti au publicat documente oficiale ce arată că responsabililor centrelor de primire li s-a cerut să-i dea afară pe posesorii de 'permise umanitare'.
Cotidianul de opoziţie La Repubblica a relatat că până la 40.000 de migranţi ar putea fi vizaţi de aceste măsuri, dar experţii sunt de părere că numărul real este greu de estimat.
'Dacă vorbim despre oameni care riscă să ajungă pe străzi pe termen lung, numărul ar putea fi corect. Nu şi dacă vorbim de ziua de mâine', consideră Matteo Villa, cercetător la institutul ISPI, citat de dpa.
'Permisele umanitare' erau acordate persoanelor care nu erau eligibile pentru azil, dar primeau drept de şedere în Italia.