Mii de "jointuri" au fost impartite gratuit la Washington, in ziua investirii lui Trump. "De trei saptamani rulam pocnitori"


Ultimul update: Marti 24 Ianuarie 2017 07:07
Data publicarii: Sambata 21 Ianuarie 2017 17:08
Categorie: Stiri externe
washington canabis

 Mii de tigari cu canabis au fost impartite gratuit vineri, la Washington, pentru a sensibiliza consumatorii, marijuana fiind legalizata anul trecut in capitala americana, relateaza AFP, preluat de Agerpres.

Organizatorii evenimentului (DCMJ) au organizat lucrurile la scara mare si au pregatit 8.500 de jointuri: "de trei saptamani rulam pocnitori", a explicat zambind unul dintre organizatorii evenimentului.

Imbracat ca un biciclist, Alan Amsterdam si-a exprimat inainte de toate speranta ca legalizarea canabisului in oras va fi mentinuta. Acesta este amenintata de noul procuror general, Jeff Sessions, care se opune legalizarii consumului de canabis.

Cu incepere din februarie 2015, este legal la Washington, capitala federala americana, sa plantezi canabis acasa, in limita a sase plante, si sa detii maxim 56 de grame, cu conditia de a avea cel putin 21 de ani, si sa il faci cadou. Este interzis insa sa fumezi in spatii publice si mai ales sa il cumperi sau sa il vinzi, deoarece Congresul, care tuteleaza capitala, a interzis orasului sa reglementeze comertul cu acest drog.

"Nu este un eveniment politic. Ii intampinam pe suporterii lui Trump, pe cei ai lui (Hillary) Clinton sau Bernie (Sanders). Toti cei care sprijina canabisul sunt bineveniti. Scopul nostru este de a aduce la cunostinta unui numar cat mai mare de persoane ca la Washington canabisul este egal si dorim sa ramana asa. Mesajul nostru pentru Donald Trump: nu te atinge de asta", a continuat Alan Amsterdam.

Nataly de Leon, membra a grupului, a distribuit tigarile una cate una si, bineinteles, coada nu s-a redus.

Aceasta tanara militanta pentru utilizarea medicala a canabisului: "Sunt atatia pacienti care sufera de boli si pentru care canabisul ar putea sa ii ajute sa invinga durerile", a afirmat ea, apreciind "grotesc" faptul ca poti consuma alcool in public, dar nu sa fumezi marijuana.

Dawn Lee-Carty a fost si ea prezenta pentru a promova binefacerile canabisului, dupa ce fiica sa in varsta de noua ani a fost vindecata cu ajutorul unei terapii pe baza de canabis.

DCMJ a sustinut masura care a permis legalizarea canabisului la Washington. De atunci, grupul manifesteaza pentru ca marijuana sa fie accesibila tuturor americanilor, in toate statele, ceea ce nu este cazul la ora actuala.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO