Barack Obama se intoarce la vechiul Twitter: "Chestia asta mai e pornita?" Mesajul transmis publicului

Ultima actualizare: 24-01-2017 07:07
Barack Obama

Fostul presedinte american Barack Obama si-a salutat sustinatorii de pe vechiul sau cont de Twitter, dupa ce i-a cedat contul @POTUS (acronim de la 'President of the United States') succesorului sau la Casa Alba, Donald Trump.

"Salutare tuturor! Inapoi la contul initial. Chestia asta mai functioneaza?", a glumit Obama, intr-un tweet trimis la circa patru ore dupa ce si-a incheiat mandatul. "Michelle si cu mine am plecat intr-o vacanta scurta, apoi ne vom intoarce la treaba", a mai scris fostul presedinte democrat.

Obama i-a anuntat pe cei care ii urmaresc postarile ca doreste sa afle ce cred oamenii despre "drumul care urmeaza" si le-a cerut sa-i impartaseasca ideile pe contul @BarackObama. El i-a salutat si pe cei care s-au abonat la contul de Twitter al Fundatiei Obama. "Va cer sa credeti. Nu in capacitatea mea de a produce schimbare, ci in a voastra", a scris el.

Totodata, inainte de a parasi Casa Alba, Obama le-a multumit membrilor staffului sau pentru eforturile depuse in ultimii opt ani. "Ati dovedit ce inseamna puterea de a spera", le-a spus Obama, facand referire la sloganul din campania electorala din 2008. "Democratia noastra nu sta in cladiri, nu sta in monumente, ci inseamna ca voi sunteti dispusi sa lucrati pentru a imbunatati lucrurile", a transmis fostul presedinte unui grup format din angajati ai Casei Albe si din militari.

In ceea ce-l priveste pe noul presedinte al SUA, Donald Trump a trimis vineri primele tweet-uri in calitate de sef al statului, de pe noul cont, la circa 30 de minute dupa ce a depus juramantul. Seria de 10 mesaje transmise imediat unul dupa altul continea citate din discursul sau de investire.

Trump a mai trimis mesaje si de pe contul de Twitter al Casei Albe. Ele au inclus fotografii cu Trump si cu vicepresedintele Mike Pence din timpul ceremoniei de depunere a juramantului. "Un moment incredibil in istoria americana - @POTUS Trump depunand juramantul", se putea citi intr-unul dintre tweet-urile de pe contul @WhiteHouse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO