Metoda inedită prin care coșarii din Berlin vor să schimbe ideea că pisicile negre aduc ghinion

Ultima actualizare: 11-01-2021 09:45

Mulți cred că pisicile negre aduc ghinion. Însă nu toată lumea este de acord cu acest lucru.

Printre cei care iau apărarea felinelor cu blănița ca abanosul, dar și câinilor sau iepurilor aflați în aceeași situație, sunt coșarii din Berlin.

Cum oamenii sunt reticenți când vine vorba să adopte astfel de exemplare, coșarii au făcut un calendar în care apar alături de asemenea necuvântătoare - toate aflate în căutarea unei familii.

Iar inițiativa pare să dea roade. Animalele își găsesc ușor, ușor stăpâni, care au înțeles că norocul nu îi va ocoli de acum încolo.

Aceste imagini, din calendarul coșarilor din Berlin, ar trebui să schimbe percepția multora.

Coşar: "A fost o idee amuzantă şi foarte interesantă cu toate aceste animale, mai ales să alegem una care e şi drăgălaşă."

Despre cosari se spune că aduc noroc. Dar, în cazul pisicilor şi câinilor cu blană neagră, lucrurile stau exact invers: se crede că aduc mereu ghinion. Este unul dintre principalele motive pentru care adăpostul de animale din Berlin nu reuşeşte să dea spre adopţie astfel de exemplare.

Beate Kaminski, reprezentant adăpost pentru animale: "Trebuie să recunosc că sunt oameni care spun cât se poate de clar: nu vreau o pisică neagră. E un fel de prejudecată".

În ajutor le-au venit coşarii din Berlin, care vor să lupte cu prejudecăţile şi să cureţe animalele cu blană neagră de reputaţia negativă.

Motanul Paul, unul dintre modelele care au apărut în calendarul atipic, şi-a găsit deja o nouă casă.


Beate Kaminski: "E ca şi când ar fi ştiut că trebuie să-şi încerce şansele".

"Pantera" îşi caută şi el o familie, la fel şi celelalte animale de companie de la adăpost. Şi se pare că necuvântătoarele cu blană neagră au mai scăpat de reputaţia de aducătoare de ghinion.

Până acum, 500 de calendare cu animale au fost vândute şi aproape 8.000 de euro au fost transferaţi în contul adăpostului din Berlin. Aşa că este clar că, măcar în acest caz, pisicile negre au adus noroc, nu ghinion.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO