Mesajul a 300 de oameni de știință pentru guvernele mondiale: ”Suferinţe pentru omenire”

13-10-2019 15:22

Mesajul a 300 de oameni de știință pentru guvernele mondiale. Ce este ”Extinction Rebellion”

Peste 300 de oameni de ştiinţă s-au alăturat unei campanii de nesupunere civică care are drept scop să determine guvernele să ia măsuri rapide împotriva schimbările climatice, avertizând că un eşec ar putea provoca "suferinţe incalculabile pentru omenire"

Experţi în domeniul climei, fizicieni, biologi, ingineri şi alţii provenind din cel puţin 20 de ţări au anunţat, într-o declaraţie comună, că susţin mişcările protestatarilor paşnici, în rândul cărora au avut loc arestări, organizate în întreaga lume.

Purtând halate albe de laborator pentru a simboliza domeniul lor de cercetare, un grup de aproximativ 20 de semnatari s-au adunat sâmbătă pentru a citi textul în faţa Muzeului de Ştiinţă londonez, situat în cartierul Kensington.

"Credem că lipsa de acţiune guvernamentală privind criza climatică şi ecologică justifică în prezent protestele paşnice şi acţiunea directă, chiar dacă acest lucru depăşeşte limitele actualei legislaţii", a declarat Emily Grossman, doctor în biologie moleculară, care a citit declaraţia în numele grupului.

"Prin urmare, îi sprijinim pe cei care se ridică paşnic împotriva guvernelor din întreaga lume care nu acţionează în conformitate cu amploarea crizei", a declarat ea.


Ce reprezintă mișcarea Extinction Rebellion
 

Declaraţia a fost coordonată de un grup de oameni de ştiinţă care sprijină Extinction Rebellion, o campanie de nesupunere civică formată în Marea Britanie în urmă cu un an, care promovează acţiuni de rebeliune împotriva structurilor politice, economice şi sociale din societatea modernă, pentru a inversa tendinţa de degradare a condiţiilor meteorologice globale.

Extinction Rebellion doreşte acţiuni non-violente de nesupunere civică pentru a forţa guvernele lumii să reducă emisiile de carbon şi să prevină criza climatică, despre care anumiţi experţi afirmă că va cauza foamete şi colaps social la nivel global.

Gruparea ecologistă a organizat acţiuni de protest în mai multe ţări, inclusiv în Marea Britanie, Germania, Austria, Australia, Franţa şi Noua Zeelandă.

În total, 1.307 voluntari au fost arestaţi în timpul mai multor proteste la Londra până sâmbătă ora 20:30 GMT, a anunţat Extinction Rebellion. Alţi 1.463 de voluntari au fost arestaţi săptămâna trecută în alte 20 de oraşe, inclusiv la Bruxelles,Amsterdam, New York, Sydney şi Toronto, conform grupului. Mai multe proteste sunt programate zilele următoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO