Meniul care nu a fost vazut niciodata la KFC. Manuscrise secrete cu retetele fondatorului companiei
Lantul de fast-food KFC anunta ca va publica autobiografia fondatorului sau, colonelul Harlan Sanders, care va contine si 33 din retetele lui, nemaivazute pana acum.
Cartea va fi disponibila prin pagina de Facebook a companiei, care va publica saptamana viitoare si doua retete noi ale colonelului.
Autobiografia a fost scrisa de Harlan Sanders in anul 1966, dar abia anul trecut a fost descoperita in arhivele companiei.
Cartea nu va fi disponibila insa in librarii sau in magazinele online, putand fi achizitionata numai pe pagina de Facebook a KFC.
Harlan Sanders si-a inceput cariera de bucatar in 1930, cand a lucrat la o benzinarie unde vindea mancare calatorilor care opreau sa alimenteze.
Cinci ani mai tarziu, guvernatoul din Kentucky i-a oferit gradul onorific de colonel, pentru contributia lui la dezvoltarea bucatariei locale, scrie Daily Mail.
In urmatoarea perioada, Sanders si-a perfectionat “reteta originala”, care include folosirea a 11 ierburi si condimente si tehnica de gatit, folosite si in prezent in restaurantele KFC.
Cand a implinit 65 de ani, restaurantul sau a fost inchis, din cauza construirii unei autostrazi, iar bucatarul a negociat cu alte restaurante sa vanda reteta lui de pui. Acum exista peste 17.000 de restaurante KFC in 115 tari ale lumii.