Petrecerea de Revelion cu 2.500 de persoane din Franța, oprită abia după două zile

Ultima actualizare: 02-01-2021 19:37

O petrecere rave care ținea de două zile a fost oprită, într-un final, de polițiștii și jandarmii francezi. 2500 de persoane se distrau într-un hangar, în nord-vestul Franței, în pofida regulilor COVID.

Petrecerea a început în seara de 31 decembrie și a fost oprită de abia sâmbătă, 2 ianuarie, transmit Reuters și Agerpres.

Tinerii se strânseseră într-un hangar abandonat din Lieuron, în apropiere de Rennes, iar unii dintre ei au avut ciocniri cu poliţia la puţin timp după ce a început distracţia, joi seară.

Ciocnirile au determinat poliţia să aştepte întăriri înainte de a acţiona decisiv pentru a pune capăt petrecerii, a declarat presei Emmanuel Berthier, şeful prefecturii Ille-et-Vilaine.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a anunţat pe Twitter că peste 1.200 de petrecăreţi au primit avertismente pentru a părăsi locația, adăugând că organizatorii sunt în curs de identificare şi că vor fi puşi sub acuzare.

 

Cinci persoane au fost reținute, echipamentul de sunet și lumini a fost confiscat iar procurorii au deschis o anchetă pentru încălcarea normelor sanitare, organizarea unui eveniment neautorizat și ultraj la adresa forțelor de ordine.

În timpul ciocnirilor de pe 31 decembrie, oamenii care participau la petrecere au aruncat cu sticle şi pietre în poliţie, iar mai mulţi ofiţeri au suferit răni minore. O maşină de poliţie a luat foc şi alte trei au fost avariate.

Participanții au fost îndemnați să se autoizoleze timp de șapte zile.

Franța are cel mai mare număr de cazuri din vestul Europei și a trecut deja prin două operațiuni de carantină la nivel național.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO