Petrecere ilegală de Revelion cu 2.500 de oameni, în Franţa. Ce au făcut când a venit poliţia

Ultima actualizare: 01-01-2021 15:56
Petrecere ilegală de Revelion cu 2.500 de oameni, în Franţa
AFP

Aproximativ 2.500 de persoane au participat la o petrecere ilegală în nordul Franţei, urmată de confruntări violente cu poliţia care a venit să oprească distracţia-

Potrivit News.ro, aproximativ 2.500 de persoane au participat la o petrecere ilegală de Anul Nou într-un depozit părăsit din nord-vestul Franţei şi s-au confruntat violent cu poliţia, au anunţat vineri autorităţile, care s-au arătat îngrijorate cu privire la posibilitatea ca în urma evenimentului să crească numărul de contaminări cu SARS-CoV-2.

Oamenii au organizat petrecerea ilegală în Lieuron, în apropiere de Rennes (Bretania), după ce au avut loc altercaţii cu poliţia, au transmis autorităţile locale. Mulţi încă se aflau la faţa locului, vineri, când perimetrul a fost izolat, citează The Guardian.

Jandarmii locali au încercat „să împiedice acest eveniment, dar s-au confruntat cu o ostilitate acerbă din partea multor petrecăreţi” care au incendiat una dintre maşinile proprii şi au aruncat cu sticle şi pietre, se arată în comunicatul autorităţilor. La petrecere au participat oameni de peste tot din Franţa, dar şi din străinătate.

 

 

Astfel de adunări sunt interzise în Franţa pentru a preveni răspândirea de Covid-19, iar o restricţie de mobilitate (care începe cu ora 20:00) este aplicată pe tot teritoriul ţării. Ea nu a fost ridicată nici pentru noaptea de Anul Nou.

Procurorii au deschis o anchetă cu privire la petrecerea care a avut loc.

Un jurnalist AFP a transmis că vehicule înregistrate în diverse zone ale Franţei încă se aflau parcate acolo, vineri, iar mulţi oameni continuau să petreacă.

În oraşul Marsilia, forţele de securitate au oprit o petrecere ilegală la care se adunaseră circa 300 de oameni. Peste 150 au primit avertismente, iar trei, suspectaţi că au organizat-o, au fost arestaţi.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a spus că în Franţa au fost trimişi în teren 132.000 de poliţişti pentru a asigura securitatea în noaptea de Anul Nou şi faptul că este respectată restricţia de mobilitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO