Sute de englezi fără mască s-au strâns în seara de Anul Nou la un spital din Londra strigând ”Covid este o farsă”

Ultima actualizare: 02-01-2021 14:46
Sute de englezi fără mască s-au strâns în seara de Anul Nou la un spital din Londra strigând ”Covid este o farsă”
Twitter

Câteva sute de englezi care nu purtau mască s-au adunat în seara de Anul Nou la un spital din Londra strigând ”Covid este o farsă”, în condițiile în care unitatea este suprasaturată de bolnavi care mor din cauza acestui virus.

 

Un doctor a declarat că a rămas cu inima frântă când a văzut în timp ce pleca acasă de la spital o mulțime de câteva sute de persoane fără mască adunate în seara zilei de 31 decembrie în fața Spitalului St. Thomas din Londra strigând ”Covid este o farsă”, scrie Metro.

Medicul Matthew Lee a spus că s-a simțit dezgustat și a distribuit un video cu mulțimea adunată.

 

”Am lucrat până târziu în tură și când am ieșit am văzut asta. Sute de oameni fără mască, beți, care strigau ”Covid este o farsă”, chiar în fața spitalului în care sute de pacienți sunt internați cu covid și mor”, a scris doctorul.

”De ce oamenii nu iau în serios gravitatea acestei pandemii?”, s-a întrebat medicul.

„Sunt dezgustat, dar mai ales am inima frântă. Aș vrea ca oamenii să poată vedea gravitatea COVID-19 și moartea din spitale și sacrificiile pe care le fac lucrătorii din domeniul sănătății. Numai săptămâna asta a fost atât de dură. Ignoranța lor îi rănește pe alții. Îmi doresc cu adevărat ca oamenii să se păstreze în siguranță”, a mai scris doctorul.

Asta se întâmplă în timp ce numărul zilnic de cazuri de coronavirus din Marea Britanie a crescut cu 63% într-o săptămână, după ce 53.285 de persoane s-au dovedit pozitive într-o singură zi.

Țara a raportat pe 1 ianuarie alte 613 decese, inclusiv moartea unui copil de 8 ani.

Un consultant anestezist din Londra a avertizat săptămâna aceasta că sistemul medical este atât de periculos de supraîncărcat de cazuri Covid, încât medicii se tem că vor trebui în curând să decidă pe cine să trateze și pe cine să lase să moară.

Dr. Claudia Paoloni a spus că situația este atât de rea, încât medicii sunt la câteva zile de a face „alegeri oribile”.

 

Reacții dure: ”Idioți”, ”imbecili”, ”proști absoluți”

 

Videoclipul doctorului Lee a stârnit o revoltă online, sute de oameni condamnând adunarea din fața spitalului St. Thomas, în care a fost tratat în aprilie de covid și premierul Boris Johnson.

Piers Morgan a distribuit clipul doctorului Lee, scriind: „Este atât de dezgustător. Acești idioti fac de rușine Marea Britanie”.

El a adăugat mai târziu: „Încă fierb după asta. Dacă virusul Covid-19 este o farsă, să luăm toți acești imbecilii în secția Covid. Să vedem cât de curajoși se simt când se confruntă cu realitatea oamenilor care se sufocă până la moarte”.

Între timp, medicul pediatru Sarah Hallett a spus: „Și totuși, ironic, în ciuda a cât de furioși și disperați ne face acest lucru, ca personal din sistemul de sănătate, dacă vreunul dintre ei avea nevoie ajutorul nostru (probabil intubat și ventilat, de exemplu), i l-am fi oferit într-o clipă”.

Altcineva a adăugat: ”Mi-ar plăcea să-i târâi în spital, mergând din secție în secție, arătându-le devastarea pe care o provoacă Covid. Poate încheiau turul cu o vizită rapidă la morgă. Proști absoluți”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO