Medici italieni: Mortalitatea pacienților cu COVID-19 ar putea fi redusă la jumătate. Care este procedura
Un grup de medici din Bologna a realizat un studiu care arată ce se întâmplă în organismul pacienților cu COVID-19 care pierd lupta cu boala.
Cu un diagnostic de mare precizie și cu un tratament pe măsură, mortalitatea se poate reduce la jumătate, susține cercetarea.
Studiul a fost realizat pe 301 pacienți de la Policlinica Sant‘Orsola din Bologna și la redactarea sa au colaborat specialiștii mai multor spitale italiene din mai multe domenii: reanimare, pneumologie, radiologie, oncologie și statistică medicală, potrivit www.nurse24.it.
Alegeri 2024
12:16
Cine intră în turul doi al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
Cercetarea demonstrează că virusul poate afecta ambele componente ale plămânilor: atât alveolele responsabile de preluarea oxigenului și eliberarea dioxidului de carbon, cât și capilarele, vasele sanguine în care are loc schimbul dintre dioxidul de carbon și oxigen.
Când virusul atacă doar alveolele sau doar capilarele, mortalitatea este de 20%.
Când însă virusul afectează atât alveolele, cât și capilarele, probabilitatea ca acel pacient să nu reziste luptei cu boala este de 60%.
Așadar, pacienții care au această „daună dublă” au mai puține șanse de a trăi. Potrivit medicilor italieni, se poate vedea la un examen pulmonar al bolnavului de COVID care sunt pacienții în această situație de risc (dacă distensibilitatea pulmonară are valoarea mai mică de 40 și valoarea D-dimerilor este mai mare de 1800, susține echipa din Bologna).
Sursa: StirilePROTV, www.nurse24.it.
Etichete: coronavirus, studiu, deces, pacienti, plamani, componente,
Dată publicare:
05-09-2020 14:38