Furtunile violente fac victime în Europa. Cel puțin trei oameni au murit aproape de România
Încă o furtună violentă, a doua în ultimele zile, s-a abătut asupra Balcanilor din Slovenia și Croația, până în Serbia și Bosnia. În Serbia au murit cel puțin trei oameni din cauza vijeliilor. Au fost afectate zona Belgradului și mai ales Novi Sad.
Vijelii cu grindină s-au abtut asupra nordului Italiei și un orășel de lângă Milano a fost inundat de un râu de gheață, după cum exclama, un martor.
Furtuna din noaptea de vineri spre sâmbătă a afectat serios orașul Novi Sad din nordul Serbiei aproape de granița cu România. Vântul foarte puternic a smuls acoperișuri și a doborât copaci. Chiar și o macara turn a fost pusă la pământ afectând și câteva clădiri din jurul șantierului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Furtuna a adus haos și în Bosnia. „Rămâneți în case!” a fost mesajul de alertă pentru locuitorii din Sarajevo, unde vijelia a secerat mai mulți copaci.
Și nordul Italiei a fost măturat mai devreme de furtuni violente cu „grindină extraordinară”, după cum spun autoritățile la Seregno, un oraș din apropiere de Milano.
O tornadă de categoria trei a lovit direct o mare fabrică a gigantului farmaceutic Pfizer, din statul american Carolina de Nord. Imaginile au fost filmate de o cameră de supraveghere care abia fusese montatată cu câteva ore înainte.
Marvin Hicks, tehnician Pfizer: „O furtună atât de rapidă, durează câteva secunde, dar apoi e nevoie de luni de reparații. E înfricoșător.”
Cele mai mari pagube au fost în zona de depozitare, nu la unitățile de producție propriu-zise, a spus directorul general Pfizer.
Albert Bourla, director general Pfizer: „Avem de a face cu un mare dezastru aici, în privința pagubelor. Ne așteaptă acum o sarcină monumentală pentru a readuce totul la normal, pentru ca oamenii să nu aibă de suferit din lipsă de medicamente.”
Complexul de producție Pfizer din Rocky Mount are un rol critic în sistemul de îngrijire medicală din Statele Unite. De acolo provin aproape 10 % din medicamentele injectabile folosite în spitalele din America. Și dintre cele peste 150 de tipuri de medicamente produse acolo, jumătate sunt pe lista celor de bază.