Romanii raniti in ATENTATUL de la Nisa sunt sot si sotie si sunt din judetul Buzau. Starea lor este stabila

×
Codul embed a fost copiat

Roman ranit in atentatul de joi noapte, de la Nisa, care a fost ranit la un picior, a fost externat, in timp ce sotia sa, care are un hematom la tampla, a ramas internata in spital. Medicii au decis sa o mai tina sub observatie.

Cetatenii romani, precum si rudele acestora au la dispozitie contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei Romaniei la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, precum si linia verde activata de autoritatile franceze: +33 493722222.

UPDATE 00:22 Potrivit unor cunoscuti ai sotilor Virgil si Mirabela Neagu, raniti in atentatul de pe "Promenade des Anglais", de la Nisa, barbatul a fost externat. El a suferit un triplu traumatism la piciorul stang si a primit ingrijiri medicale in spital, dupa care a fost externat.

Sotia sa, Mirabela, care are un hematom la tampla, a ramas internata. Potrivit apropiatilor celor doi, tanara este in afara oricarui pericol, insa pentru ca traumatismul suferit este la cap medicii au decis ca ea sa mai ramana sub supraveghere de specialitate.

Citește și
Statul Islamic
Atentat la Nisa: Un vehicul lansat pentru a ucide, arma deja utilizata in atacuri islamiste recente
Reședința lui Vladimir Putin de la Marea Neagră a fost demolată. Motivul care a stat la baza acestei decizii

Virgil Neagu, in varsta de 38 de ani, si sotia sa, Mirabela Neagu, sunt din judetul Buzau, Mirabela fiind din orasul Patarlagele.

Virgil Neagu a suferit un triplu traumatism la un picior, iar MIrabela Neagu a suferit un hematom la tampla, in cursul zilei ea fiind sedata.

UPDATE 16:11 Ministerul Afacerilor Externe nu a dat publicitatii numele celor doi tineri, in prezent stabiliti la Nisa, insa familiile lor au fost deja anuntate in legatura cu situatia lor.

Potrivit apropiatilor, barbatul ar fi suferit o fractura multipla la picior, in timp ce femeia are un hematom la tampla, fiind sub efectul sedativelor. Cei doi soti ar fi in afara oricarui pericol.

Vineri dimineata, ministrul roman de Externe, Lazar Comanescu, a anuntat ca doi cetateni romani au fost raniti in urma atacului comis la Nisa si ca in prezent acestia sunt spitalizati in orasul francez.

El a spus ca pana la acest moment nu exista informatii ca ar fi si romani decedati in urma atacului.

"Stim doar ca exista doi cetateni romani care traiesc in Franta si care sunt raniti, dar sunt ingrijiti in spitalele de acolo, de la Nisa", a spus Lazar Comanescu.

Ministrul nu a putut da mai multe informatii despre victime, spunand ca serviciile consulare sunt la Nisa si isi fac datoria si vor veni cu mai multe detalii. "Sunt informatiile pe care le avem. Tineti seama si de confidentialitatea unor informatii cu caracter personal", a completat Comanescu.

CITITI AICI FILMUL EVENIMETELOR

UPDATE 10:30 Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca se afla in stransa legatura cu autoritatile pentru a se asigura ca cei doi cetateni romani raniti in atacul de joi noapte de la Nisa "primesc toata ingrijirea de care au nevoie" si a condamnat din nou tragedia din Franta. "Sunt in stransa legatura cu autoritatile pentru a ma asigura ca cei doi raniti romani primesc toata ingrijirea de care au nevoie", a spus Iohannis, in debutul unui eveniment pe tema Educatiei care are loc la Palatul Cotroceni.

Presedintele a spus ca acest atac "ne-a marcat pe toti" si a adresat din nou condoleante familiilor victimelor. "Tragedia loveste din nou Franta, o tara greu incercata in ultimul an si jumatate. Transmit cu aceasta ocazie un mesaj de condoleante tuturor familiilor indurerate. Le doresc multa sanatate celor care au fost raniti si asigur poporul francez de solidaritatea Romaniei", a spus seful statului. Iohannis a dat asigurari ca terorismul care incearca sa semene frica si deznadejde "nu va reusi sa dezbine Europa in a lupta si a crede in valorile libertatii si democratiei".

MAE informeaza ca echipa consulara a Consulatului General de la Marsilia, aflata la Nisa, s-a deplasat la unitatile spitalicesti unde sunt internate victimele ranite, a stabilit legatura cu rudele celor doua victime spitalizate si le acorda asistenta consulara de specialitate. 

Potrivit preotului paroh de la Nisa, Radu Totelecan, o familie de romani, sot si sotie, se numara printre ranitii in atentat.

In continuarea informatiilor transmise referitoare la atacul de la Nisa, Franta, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca pana la acest moment, printre decedati, nu au fost identificati cetateni romani. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat, in urma atacului de la Nisa, ca face demersuri in regim de urgenta pe langa autoritatile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare privind cetatenia victimelor.

MAE anunta ca, prin intermediul Ambasadei Romaniei in Franta si Consulatului General la Marsilia, intreprinde in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii atacului si cetatenia victimelor.

"Cele doua misiuni au declansat procedurile consulare specifice in astfel de situatii, monitorizeaza evolutia situatiei si mentin in permanenta legatura cu celulele de criza constituite de autoritatile franceze. Suplimentar, o echipa consulara din cadrul Consulatului General la Marsilia se deplaseaza de urgenta la fata locului pentru a oferi asistenta consulara necesara", spune Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit acestuia, cetatenii romani, precum si rudele acestora au la dispozitie contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei Romaniei la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, precum si linia verde activata de autoritatile franceze: +33 493722222.

Cel putin 80 de persoane au murit, iar alte sute au fost ranite, in noaptea de joi spre vineri, la Nisa, dupa ce un camion a intrat in plin in multimea stransa pe Promenade des Anglais pentru focul de artificii de Ziua Nationala a Frantei.

Camionul a lovit oamenii cu viteza maxima, ceea ce a generat momente de panica. Apoi, soferul a coborat si a inceput sa traga in oameni, inainte de a fi ucis.

La bordul vehiculului au fost gasite arme si grenade, au anuntat autoritatile.

 

Articol recomandat de sport.ro
Un fost mare arbitru a dat verdictul după ”roșul” primit de Ianis Hagi
Un fost mare arbitru a dat verdictul după ”roșul” primit de Ianis Hagi
Citește și...
ATENTAT LA NISA. 84 de persoane au murit, iar alte 50 se
ATENTAT LA NISA. 84 de persoane au murit, iar alte 50 se "zbat intre viata si moarte". Fosta sotie a teroristului, arestata

Franta este din nou insangerata de un atac oribil, produs de Ziua Nationala. Un sofer de origine tunisiana a intrat joi seara cu un camion frigorific in multimea adunata la Nisa pentru sarbatoarea nationala de 14 iulie.

Atentat la Nisa: Un vehicul lansat pentru a ucide, arma deja utilizata in atacuri islamiste recente
Atentat la Nisa: Un vehicul lansat pentru a ucide, arma deja utilizata in atacuri islamiste recente

Camionul de tonaj greu care a lovit mortal cel putin 80 de persoane joi seara la Nisa, in sud-estul Frantei, readuce in actualitate un mod de operare cunoscut serviciilor de combatere a terorismului, comenteaza France Presse.

IMAGINI SOCANTE. Momentul in care camionul intra in multimea adunata pentru a sarbatori Ziua Frantei, la Nisa. VIDEO
IMAGINI SOCANTE. Momentul in care camionul intra in multimea adunata pentru a sarbatori Ziua Frantei, la Nisa. VIDEO

Cel putin 73 de oameni au murit si peste 100 au fost raniti, dupa ce un camion a intrat in multimea adunata in orasul Nisa pentru a sarbatori Ziua Nationala a Frantei.

Recomandări
Nicolae Ciucă, glumeț în emisiunea ”La Măruță”: ”Să lustruiască bocancii tuturor, Mircea Geoană. Simion, să curețe cartofi”
Nicolae Ciucă, glumeț în emisiunea ”La Măruță”: ”Să lustruiască bocancii tuturor, Mircea Geoană. Simion, să curețe cartofi”

Candidatul PNL la președinția României, Nicolae Ciucă, l-ar pune pe Marcel Ciolacu să fie șoferul său în armată, dacă ar fi comandant, iar pe George Simion să curețe cartofi la bucătăria militarilor.

Laura Vicol a demisionat de la șefia Comisiei Juridice a Camerei Deputaților
Laura Vicol a demisionat de la șefia Comisiei Juridice a Camerei Deputaților

Deputata PSD Laura Vicol şi-a depus demisia, marţi, din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Captură uriașă, în bani și aur, făcută de polițiștii care investighează rețeaua cămătarului Zabar. 10 suspecți, săltați
Captură uriașă, în bani și aur, făcută de polițiștii care investighează rețeaua cămătarului Zabar. 10 suspecți, săltați

Percheziții de amploare, marți, într-un dosar de cămătărie, șantaj și lovire. Liderul unei grupări de cămătari, cunoscut sub numele de Zabar, a fost ținta poliției marți dimineață.