Lovitură pentru super-bogații lumii. De ce le-a scăzut averea pentru prima dată în 7 ani
Averea super-bogaţilor lumii a scăzut pentru prima dată în şapte ani, indică un raport al companiei de consultanţă Capgemini.
În total, averea milionarilor a scăzut cu aproape 3% faţă de 2017. Este pentru prima dată când se înregistrează o scădere, după 2011, notează autorii documentului, World Wealth Report 2019.
Numărul milionarilor a scăzut la nivel mondial
În acelaşi timp, şi numărul milionarilor a scăzut pentru prima dată de la criza financiară din 2008. Comparativ cu 2017, numărul milionarilor de pe plan mondial a scăzut cu 0,3%, ajungând la 18 milioane.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În Germania, numărul persoanelor cu o avere de peste un milion de dolari s-a diminuat la 1,35 milioane, adică 1,1% din populaţia ţării,
Capgemini consideră că motivele scăderii constatate sunt conflictele comerciale internaţionale, incertitudinea generată de Brexit şi pierderile de pe burse.
Banca centrală germană estimează la rândul său că scăderile bursiere din 2018 şi-au pus amprenta asupra economiei: pentru prima dată în trei ani, veniturile gospodăriilor din Germania s-au redus, iar investitorii au înregistrat cele mai mari pierderi de după 2008.
Totuşi, Germania rămâne una din ţările cu cei mai mulţi milionari. Potrivit raportului Capgemini, în frunte se află SUA, urmate de Japonia, Germania şi China - cele patru ţări reprezentând 61,2% din cei mai bogaţi oameni din lume.
Raportul mai arată că pierderile cele mai grele le-au suferit cei super-bogaţi, cu o avere de peste 30 de milioane de dolari. Averea totală a acestora a scăzut cu circa 6%.
Capgemini a luat în calcul acţiuni, instrumente cu venit fix, investiţii alternative ca resursele naturale, fondurile speculative, valute forte şi bunuri imobiliare