Lockdown prelungit cu încă 2 săptămâni pentru locuitorii din Sydney. Focarul cauzat de varianta Delta se extinde
Lockdownul care a intrat în vigoare la sfârşitul lui iunie în Sydney va fi prelungit cu cel puţin două săptămâni pentru cele cinci milioane de rezidenţi ai celui mai mare oraş din Australia.
Sydney se confruntă cu riscul unei reveniri a epidemiei de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile locale, potrivit AFP.
Focarul epidemic cauzat de varianta Delta se extinde în continuare în capitala statului New South Wales, în ciuda măsurilor de lockdown impuse pe 26 iunie, cu 97 de cazuri noi recenzate în decursul ultimelor 24 de ore.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
După o primă prelungire de o săptămână, lockdownul din Sydney era prevăzut până pe 16 iulie, dar va rămâne în vigoare cel puţin până pe 30 iulie.
Australia a fost apreciată în trecut pentru bunele sale rezultate iniţiale în gestionarea pandemiei datorate în principal închiderii stricte a frontierelor imensei insule-continent.
Campania de vaccinare este însă extrem de lentă şi doar 10% din populaţie a fost imunizată în contextul în care numeroase ţări dezvoltate au început deja să se gândească la lumea postpandemie.
''O spunem cu regret, dar va trebui să prelungim perioada de lockdown cu cel puţin două săptămâni'', a anunţat miercuri prim-ministrul New South Wales, Gladys Berejiklian.
Spre deosebire de numeroase ţări care au încercat să controleze circulaţia virusului, Australia a optat pentru o strategie zero-cazuri.
Rezidenţii oraşului Sydney pot ieşi din locuinţe doar pentru a-şi cumpăra bunuri esenţiale, a beneficia de îngrijiri medicale, a face exerciţii fizice sau a merge la locul de muncă dacă este nevoie, însă şcolile sunt închise, iar locuitorii sunt încurajaţi să rămână la domiciliu.
De la debutul pandemiei, Australia, ţară cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 31.000 de cazuri şi 912 decese asociate COVID-19.