Război în Ucraina, ziua 90. Rușii susțin că au capturat jumătate din orașul Lîman

Au trecut trei luni de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Hotărâtă să nu dea niciun pas înapoi, Rusia va înființa o bază militară în Herson.

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 32. Osetia de Sud trimite soldaţi în sprijinul ocupanților ruși
StirilePROTV

StirileProTV.ro v-au transmis în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia.

24-05-2022 16:06
24-05-2022 22:39

Cel puțin 14 civili au murit într-un „atac în masă” al forțelor ruse

Cel puțin 14 civili au murit într-un „atac în masă” al forțelor ruse, în regiunile Luhansk și Donețk, a transmis armata ucraineană.

Alți 15 oameni au fost răniți.

24-05-2022 22:20

Olaf Scholz i-a spus direct lui Putin că războiul „nu va avea niciodată un rezultat bun” pentru Rusia

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că i-a spus direct președintelui rus că războiul „nu va avea niciodată un rezultat bun” pentru Rusia.

Acesta a adăugat că sancțiunile internaționale lovesc puternic în dezvoltarea economică a Rusiei.

„Vor da înapoi în oportunitățile lor de dezvoltare economică timp de zeci de ani, vor suferi și suferă, iar pentru a ieși din asta, Putin trebuie să oprească războiul”, a spus Olaf Scholz.

De asemenea, cancelarul a spus că a pune capăt războiului „ar fi cel mai bun lucru pentru întregul glob”.

24-05-2022 22:12

Ursula von der Leyen: Armata Kremlinului confiscă stocurile de cereale și utilaje

Rusia folosește alimentele drept armă cu repercusiuni globale, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„În Ucraina ocupată de ruși, armata Kremlinului confiscă stocurile de cereale și utilaje (...) Și navele de război rusești din Marea Neagră blochează navele ucrainene pline de grâu și semințe de floarea soarelui”, a adăugat aceasta.

24-05-2022 22:09

Liderul autoproclamat al regiunii separatiste Donețk, susținut de Moscova, a declarat că forțele ruse și separatiste luptă pentru a prelua controlul deplin asupra orașului Lîman și că au capturat deja jumătate din el, potrivit Agence France-Presse.

24-05-2022 21:20

George Soroș: Invazia ar putea fi începutul celui de-Al Treilea Război Mondial

Miliardarul George Soroș a declarat, marți, că invazia Rusiei în Ucraina ar putea fi începutul unui Al Treilea Război Mondial, adăugând că cea mai bună modalitate de a păstra civilizația liberă este ca Occidentul să învingă forțele lui Vladimir Putin.

„Invazia ar putea fi începutul celui de-Al Treilea Război Mondial, iar civilizația noastră ar putea să nu supraviețuiască”, a spus George Soroș.

24-05-2022 20:37

Rusia va rămâne o amenințare pentru pacea Europei chiar și după o încetare a focului în Ucraina, a transmis ministrul polonez de Externe.

„Faptul că Rusia se va schimba imediat după o încetare a focului este visare cu ochii deschiși. Va rămâne un pericol pentru pacea Europei”, a declarat acesta.

Ministrul a mai spus că se teme de o invazie rusă în Polonia, precum și de „pericolul unei incazii armate a țărilor din flancul estic al NATO”.

24-05-2022 20:32

Guvernul Ungariei va declara stare de urgență din cauza războiului din Ucraina

Guvernul ungar urmează să-şi asume puteri prin decretarea stării de urgenţă, pentru a putea reacţiona mai uşor faţă de provocări din cauza Războiului din Ucraina vecină, anunţă marţi, într-o postare pe Facebook, premierul ungar Viktor Orban, relatează Reuters.

Această stare de urgenţă îi permite Guvernului să impună măsuri prin decret.

”Lumea se află pe marginea prăpastiei unei crize economice”, declară el în această înregistrare video, în care reiterează că este necesar ca Ungaria să nu se amestece în războiul rus din Ucraina şi să ”apere securitatea financiară a familiilor”.

Viktor Orban mai anunţă că primele măsuri adoptate în stare de urgenţă urmează să fie anunţate miercuri.

24-05-2022 20:26

Forțele ruse au bombardat o fabrică de azot din Severodonețk

Forțele ruse au bombardat o fabrică de azot din Severodonețk. Patru persoane au fost ucise, potrivit guvernatorului regional din Luhansk.

24-05-2022 20:24

Comisarul pentru concurență al UE a declarat că europenii au fost mai degrabă „lacomi” decât „naivi” atunci când au încredințat Rusiei o mare parte din aprovizionarea lor cu energie.

24-05-2022 20:21

Ucraina: Bătăliile care se duc în estul Ucrainei ar putea decide soarta ţării

Bătăliile care se duc în estul Ucrainei ar putea decide soarta ţării, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, citat de Reuters.

24-05-2022 20:02

82% dintre ucraineni consideră că Ucraina nu ar trebui să renunțe la niciun teritoriu în negocierile pentru pace cu Rusia, potrivit unui nou sondaj realizat de Ucraina.

Cei mai mulți dintre ucraineni au spus că nu sprijină concesiile teritoriale, chiar dacă acestea au prelungit războiul și au crescut amenințările la adresa independenței Ucrainei.

Doar 10% dintre cei 2.000 de respondenți consideră că este acceptabil ca Ucraina să renunțe la teritorii pentru a reveni la pace, iar alți 8% sunt indeciși.

24-05-2022 19:00

Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de ruși la combinatul siderurgic de la Azovstal.

SURSA: Profimedia

SURSA: Profimedia

SURSA: Profimedia

SURSA: Profimedia

SURSA: Profimedia

SURSA: Profimedia

SURSA: Profimedia
24-05-2022 18:46

Ucraina: Campania militară a Rusiei a intrat în cea mai activă fază a sa

Campania militară a Rusiei în Ucraina a intrat în cea mai activă fază a sa, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Apărare.

Forțele ruse încearcă să încercuiască trupele ucrainene din două orașe - Severodonețk și Lisichansk.

24-05-2022 18:44

Nikolai Patrushev, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus marți că forțele ruse nu urmăresc un anumit termen limită în Ucraina.

„Nazismul trebuie să fie eradicat complet 100%, altfel va reieși la suprafață în câțiva ani, într-o formă mai urâtă”, a spus acesta.

24-05-2022 18:27

Rusia a interzis intrarea în țară de 154 de membri ai Camerei Lorzilor ca răspuns la decizia Marii Britanii de a sancționa oficiali ruși, potrivit BBC.

Ministrul de Externe al Rusiei susține că aceștia „și-au folosit autoritatea pentru a provoca isteria anti-rusă în Marea Britanie” și „au acceptat cursul politic rusofob al guvernului conservator britanic”.

24-05-2022 18:25

Rusia afirmă că a terminat deminarea portului Mariupol

Forţele ruse au încheiat îndepărtarea minelor din portul Mariupol de la Marea Azov, a anunţat marţi Ministerul Apărării, transmite Reuters.

Minele au fost înlăturate din zona portului şi din apele din apropiere, a indicat ministerul într-un comunicat.

24-05-2022 17:26

Rusia ia în considerare eliminarea limitei superioare de vârstă pentru înscrierea în armată

Parlamentul Rusiei urmează să ia în considerare eliminarea limitei superioare de vârstă pentru înscrierea în armată.

În prezent, rușii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani și străinii cu vârste de 18-30 de ani se pot înscrie în armata rusă.

24-05-2022 17:24

Ministerul rus al Apărării a infirmat informația potrivit căreia marinarii ruși sunt obligați să demonteze aparatele de uz casnic pentru a le folosi ca piese de schimb la bordul navelor rusești din Marea Caspică.

24-05-2022 17:21

Dmitro Kuleba a discutat cu Antony Blinken despre deblocarea exporturilor de alimente ale Ucrainei

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a transmis, pe contul său de Twitter, că a discutat cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken despre ajutorul militar și despre soluțiile pentru deblocarea exporturilor de alimente ale Ucrainei.

„Am vorbit cu Antony Blinken ca să mulțumesc Statelor Unite pentru sprijinul ferm acordat Ucrainei. Mai multe arme se îndreaptă spre Ucraina, în timp ce Rusia își continuă atacurile devastatoare în Donbas. Am discutat, de asemenea, modalități de a debloca exporturile Ucrainei și de a asigura securitatea alimentară globală”, a scris Kuleba.

24-05-2022 17:09

Imagini din satelit arată nave rusești care par să încarce cereale furate, în Crimeea.

24-05-2022 17:07

Aproximativ 200 de cadavre au fost găsite în ruinele unei clădiri înalte, a declarat un consilier al primarului din Mariupol, Vadim Boichenko.

24-05-2022 16:21

Trupele ruse au preluat controlul orașului Svitlodarsk din regiunea Donețk

Trupele ruse au preluat controlul orașului Svitlodarsk din regiunea Donețk, potrivit oficialilor ucraineni și Republicii Populare Donețk - o zonă controlată de rebeli din estul Ucrainei, formată din separatiști pro-ruși.

Armata rusă a intrat în oraș în dimineața zilei de marți, a transmis șeful administrației militare Svetlodar, Serghei Goshko, pentru un post de radio ucrainean, scrie BBC.

„În prezent își atârnă cârpa pe clădirea administrativă”, a spus acesta, făcând referire la steagul Rusiei.

24-05-2022 16:13

China și Rusia au organizat primul lor exercițiu militar comun de la invazia Ucrainei

China și Rusia au organizat, marți, primul lor exercițiu militar comun de la invazia Ucrainei. Cele două țări au trimis bombardiere deasupra mărilor din nord-estul Asiei ca o demonstrație de forță, în timp ce președintele Biden vizita regiunea, potrivit unor oficiali americani și sud-coreeni, conform The New York Times.

24-05-2022 15:56

Reacția Kremlinului după ce un diplomat rus a demisionat în semn de protest

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Boris Bondarev, consilierul misiunii Rusiei la ONU care a demisionat în semn de protest faţă de invazia rusă în Ucraina, nu mai este ”de partea Rusiei”, ci ”împotriva” ei, relatează CNN.

24-05-2022 15:10

Au trecut trecut luni de război în Ucraina, iar în estul țării, tactica rușilor e distrugătoare.

24-05-2022 14:19

Kuleba: Rusia fură și vinde grânele Ucrainei

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a afirmat, marți, că trupele rusești fură produsele cerealiere ale țării sale în timp ce își desfășoară operațiunea militară în acest stat și încearcă să le vândă în străinătate.

"Fac apel la toate statele să rămână vigilente și să refuze orice astfel de propuneri. Nu cumpărați cele furate. Nu deveniți complici ai crimelor rusești. Furtul nu a adus niciodată noroc nimănui", a scris Kuleba pe Twitter.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa lucrează la stabilirea unui coridor maritim cu țările occidentale pentru a-și exporta cerealele, în condițiile în care Rusia a blocat porturile sale din Marea Neagră.

24-05-2022 13:57

Oficiali suedezi și finlandezi vor vizita Turcia în legătură cu candidatura lor la NATO

Delegații la nivel înalt din Suedia și Finlanda vor ajunge în cursul zilei de marți în Turcia, pentru discuții cu ministrul de Externe, în legătură cu cererile lor de aderare la NATO, relatează canalul de știri NTV, citat de BBC.

Vizita are loc în urma obiecției Ankarei față de aderarea celor două țări la NATO.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat anterior că niciuna dintre cele două țări nu ar trebui să se deranjeze să viziteze pentru a încerca să convingă Turcia de candidaturile lor.

Fără sprijinul tuturor membrilor NATO - inclusiv al Turciei - Suedia și Finlanda nu pot adera la alianța militară.

24-05-2022 13:53

Cel mai mare atac rusesc în Donbas de după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit Ucrainei

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat că ofensiva rusă din Donbas este "cea mai mare de pe teritoriul european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace".

Kuleba a scris pe Twitter că este "prea devreme" pentru a concluziona că Kievul are deja toate armele de care are nevoie pentru a se apăra de ofensiva rusă.

El i-a îndemnat pe aliați să "accelereze livrările de arme și muniții, în special MLRS (sisteme multiple de lansare a rachetelor), artilerie cu rază lungă de acțiune, APC (transportoare blindate de personal)", potrivit The Guardian.

24-05-2022 13:05

Zelenski, la Davos: Nu există altă alternativă decât să luptăm și să învingem

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o intervenție video în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos (Elveția). Liderul de la Kiev i-a îndemnat pe ucraineni să ajute forțele armate și să contribuie la apărarea poziției Ucrainei pe arena internațională.

"Pentru a învinge, trebuie ca fiecare dintre noi să muncim pentru asta. În special, cei din spate. Ajutați armata. Apărați nevoile statului nostru în toate platformele internaționale la care aveți acces, în comunicarea cu jurnaliștii străini, chiar și doar cu prietenii și cunoștințele voastre din străinătate", a transmis Zelenski, potrivit BBC.

24-05-2022 12:10

Raport: Rusia va înființa o bază militară în Herson

Administrația numită de Rusia în Herson, în sudul Ucrainei, va cere Moscovei să înființeze o bază militară pe teritoriul său, relatează agenția de știri rusă RIA, citând un oficial guvernamental, potrivit Sky News.

Kirill Stremousov, adjunctul șefului a ceea ce Rusia numește "administrația regională civil-militară" din Herson, a declarat pentru RIA: "Ar trebui să existe o bază militară rusă în regiunea Herson. Vom cere acest lucru și asta este ceea ce dorește întreaga populație. Acest lucru este esențial și va fi un garant al securității pentru regiune și pentru locuitorii săi".

Pentru context: Orașul Kherson, care se întinde atât pe râul Nipru, cât și pe Marea Neagră, în sudul Ucrainei, a fost una dintre primele regiuni care au căzut sub controlul Rusiei.

Analiștii spun că zona este valoroasă din punct de vedere strategic, deoarece controlul ei ar permite Rusiei să blocheze accesul Ucrainei la mare și să lege teritoriile din Donețk și Luhansk de Crimeea.

24-05-2022 11:21

Columbia va pregăti soldați ucraineni în operațiuni de deminare

Forțele armate columbiene vor trimite o echipă în Ucraina pentru a instrui militarii acestei țări în operațiuni de deminare, a anunțat Ministerul columbian al Apărării într-un comunicat, potrivit CNN.

Cei 11 ingineri militari vor fi trimiși într-o țară NATO vecină, unde va avea loc instruirea.

"Columbia este, ca întotdeauna, angajată față de valorile libertății și drepturilor omului și, în acest caz, aduce o contribuție concretă în calitate de țară membră și parteneră globală a NATO", a declarat ministrul columbian al Apărării, Diego Molano Aponte.

Un context: În martie, președintele american Joe Biden a anunțat că acest stat din America de Sud va fi desemnat ca aliat important non-NATO, consolidând legăturile economice și de securitate dintre cele două țări.

Începând din acest an, există mai mult de 15 națiuni care sunt desemnate ca aliați majori non-NATO ai SUA, printre care Australia, Japonia, Israel, Filipine și Qatar.

24-05-2022 10:42

Rusia a obținut unele succese în Donbas, afirmă britanicii

Rusia a obținut "unele succese locale" în regiunea Donbas, în parte datorită "concentrării unităților de artilerie", a declarat, marți, Ministerul britanic al Apărării în ultimul său raport de informații privind operațiunea militară din Ucraina.

În ciuda faptului că "a existat o rezistență puternică a Ucrainei, cu forțe care ocupă poziții defensive bine săpate", forțele ruse au crescut "intensitatea operațiunilor sale în Donbas, în timp ce încearcă să încercuiască Severodonețk, Lyschansk și Rubizhne".

Cu toate acestea, potrivit raportului, dacă linia frontului din Donbass se deplasează mai spre vest, acest lucru va extinde liniile de comunicare, iar forțele lor vor întâmpina probabil mai multe dificultăți de realimentare logistică, notează baha.com.

24-05-2022 10:28

Ucraina susține că 580 de companii străine fac încă afaceri în Rusia

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat că 580 de companii străine rămân în Rusia, continuând să facă afaceri "ca de obicei".

"Adică, se prefac că nu s-a întâmplat nimic", a declarat luni Dmytro Kuleba.

El a precizat că Ministerul ucrainean de Externe a trimis o solicitare către opt dintre cele mai mari corporații internaționale pentru a nu mai lucra în Rusia, dar nu a primit niciun răspuns.

"Nu le putem ordona să iasă. Dar trebuie să lucrăm din diferite unghiuri", a adăugat Kuleba, potrivit Al Jazeera.

24-05-2022 09:01

Un diplomat rus, de la sediul ONU din Geneva, și-a dat demisia din cauza războiului din Ucraina pe care îl consideră sângeros, nechibzuit și inutil.

24-05-2022 08:44

Occidentul anunță că va trimite arme peformante în Ucraina

Douăzeci de țări au anunțat noi pachete de asistență în domeniul securității și au stabilit să trimită mai multe arme performante Ucrainei, inclusiv un lansator de harpoane și rachete pentru protejarea coastelor sale, a declarat, luni, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, relatează The Guardian.

Printre țările care se angajează în acest transfer de arme sunt Italia, Danemarca, Grecia, Norvegia și Polonia.

Am dobândit un simț mai clar și comun al cerințelor prioritare ale Ucrainei și al situației de pe câmpul de luptă. Multe țări donează muniție de artilerie, sisteme de apărare de coastă și tancuri și alte vehicule blindate, care au nevoie critică. Altele s-au prezentat cu noi angajamente pentru instruire”, a declarat Lloyd Austin.

24-05-2022 08:07

Germania: UE va dopta un embargo asupra petrolului rusesc în câteva zile

Uniunea Europeană va conveni probabil un embargo asupra importurilor de petrol rusesc "în câteva zile", a declarat ministrul german al Economiei, Robert Habeck, pentru postul german de televiziune ZDF, citat de BBC.

Habeck a avertizat că un embargou nu va slăbi automat Kremlinul, deoarece prețurile în creștere îi permit să încaseze mai multe venituri în timp ce vinde volume mai mici de petrol.

Prin urmare, un considerent ar fi acela de a nu mai plăti "orice preț" pentru petrol, ci de a conveni asupra unor limite superioare, a spus el.

Totuși, pentru ca acest lucru să funcționeze, ar trebui să participe mai multe țări, a adăugat el.

La începutul acestei luni, ministrul ungar Zoltán Kovács a declarat pentru BBC că țara sa se va opune prin veto propunerii UE, catalogând-o drept "inacceptabilă" și ceva care ar "ruina economia ungară".

24-05-2022 07:38

Zelenski: Kievul este pregătit pentru un schimb de prizonieri cu Rusia

Kievul este pregătit pentru un schimb de prizonieri cu Rusia, a declarat Volodimir Zelenski, în timp ce a făcut apel la aliații săi să pună presiune asupra Moscovei, notează Al Jazeera.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis, la Davos, că țara sa este pregătită pentru un schimb de prizonieri cu Rusia. Totodată, liderul de la Kiev a făcut apel la aliații săi să pună presiune asupra Moscovei.

"Schimbul de prizonieri este o chestiune umanitară astăzi și o decizie foarte politică care depinde de sprijinul multor state", a declarat Zelenski în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos. El a precizat că Ucraina a implicat Organizația Națiunilor Unite, Elveția, Israelul și "multe, multe țări", dar procesul a fost foarte complicat.

"Este important să se facă presiuni politice la orice nivel, prin afaceri puternice, prin închiderea de întreprinderi, prin embargoul petrolier și prin aceste amenințări să se intensifice în mod activ schimbul de oameni ai noștri cu militari ruși. Nu avem nevoie de militarii ruși, avem nevoie doar de ai noștri. Suntem pregătiți pentru un schimb chiar și mâine", a adăugat Zelenski.

24-05-2022 07:25

Lavrov: Rusia nu cred că are nevoie de reluarea legăturilor cu Occidentul, va lucra la relațiile cu China

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, luni, că Moscova va lua în considerare ofertele de restabilire a legăturilor cu Occidentul și se va gândi dacă acest lucru este necesar, dar se va concentra pe dezvoltarea relațiilor cu China.

"Dacă ei (n.r. - Occidentul) vor dori să ofere ceva în ceea ce privește reluarea relațiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu", a declarat Lavrov, potrivit France 24.

El a mai spus că obiectivul Moscovei în prezent este de a dezvolta în continuare legăturile cu China.

"Acum că Occidentul a adoptat o 'poziție de dictator', legăturile noastre economice cu China vor crește și mai rapid", a spus Lavrov.

24-05-2022 07:17

Putin încearcă să extermine o cultură, afirmă președintele SUA

Președintele american Joe Biden a declarat că "războiul brutal și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat o catastrofă umanitară", potrivit Sky News.

Vorbind la deschiderea summitului Quad între liderii SUA, Japoniei, Australiei și Indiei, Biden a spus: "Mi se pare că Putin încearcă să stingă o cultură. El nici măcar nu mai vizează ținte militare, ci elimină fiecare școală, fiecare biserică... ca și cum ar încerca să șteargă cultura ucraineană, iar lumea trebuie să se ocupe de acest lucru și noi o facem". 

Articol recomandat de sport.ro
Gică Hagi a dat lovitura! Americanii anunță suma uriașă încasată de "Rege"
Gică Hagi a dat lovitura! Americanii anunță suma uriașă încasată de "Rege"
Citește și...
Olaf Scholz, către Putin: Războiul „nu va avea niciodată un rezultat bun” pentru Rusia
Olaf Scholz, către Putin: Războiul „nu va avea niciodată un rezultat bun” pentru Rusia

Cancelarul german, Olaf Scholz, a vorbit într-un interviu despre războiul dintre Rusia și Ucraina, oferind informații și despre o discuție pe care a avut-o cu Vladimir Putin.

Autoritățile de la Kiev: Bătăliile din estul ţării vor decide soarta Ucrainei
Autoritățile de la Kiev: Bătăliile din estul ţării vor decide soarta Ucrainei

Bătăliile care se duc în estul Ucrainei ar putea decide soarta ţării, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, citat de Reuters, Agerpres. 

Război în Ucraina, ziua 89. Fost șef al MI6: Putin va ajunge lipsit de putere și va dispărea până în 2023
Război în Ucraina, ziua 89. Fost șef al MI6: Putin va ajunge lipsit de putere și va dispărea până în 2023

ȘtirileProTV.ro au transmis în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia:

Olaf Scholz, către Putin: Războiul „nu va avea niciodată un rezultat bun” pentru Rusia
Olaf Scholz, către Putin: Războiul „nu va avea niciodată un rezultat bun” pentru Rusia

Cancelarul german, Olaf Scholz, a vorbit într-un interviu despre războiul dintre Rusia și Ucraina, oferind informații și despre o discuție pe care a avut-o cu Vladimir Putin.

Autoritățile de la Kiev: Bătăliile din estul ţării vor decide soarta Ucrainei
Autoritățile de la Kiev: Bătăliile din estul ţării vor decide soarta Ucrainei

Bătăliile care se duc în estul Ucrainei ar putea decide soarta ţării, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, citat de Reuters, Agerpres. 

Război în Ucraina, ziua 89. Fost șef al MI6: Putin va ajunge lipsit de putere și va dispărea până în 2023
Război în Ucraina, ziua 89. Fost șef al MI6: Putin va ajunge lipsit de putere și va dispărea până în 2023

ȘtirileProTV.ro au transmis în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia:

Recomandări
„Batjocură politică”. Salariile profesorilor vor crește doar cu 13% din ianuarie, față de 40% cât le-a fost promis
„Batjocură politică”. Salariile profesorilor vor crește doar cu 13% din ianuarie, față de 40% cât le-a fost promis

Chiar din luna ianuarie sunt pregătite noi măsuri prin care Guvernul vrea să facă economii și să reducă deficitul bugetar.

Schimbări majore pentru polițele RCA: Tarifele ar putea crește și cu 20% de anul viitor
Schimbări majore pentru polițele RCA: Tarifele ar putea crește și cu 20% de anul viitor

Mii de români care nu și-au reînnoit polițele RCA emise de Euroins care expiră joi ar trebui să tragă pe dreapta.  

Percheziţii DNA la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală. Doi inspectori ar fi luat șpăgi de la firme
Percheziţii DNA la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală. Doi inspectori ar fi luat șpăgi de la firme

În plin război declarat împotriva evazioniștilor, Direcția Generala Antifraudă din Capitală se confruntă cu un nou scandal de corupție.