"Linia mortii" se vede din spatiu. FOTO

Ultima actualizare: 06-11-2012 23:06
nasa

Desi pare o captura de imagine din filmul Transformers 4, aceasta fotografie este cat se poate de reala. A fost surprinsa de pe Statia Spatiala Internationala, de catre un angajat al NASA.

Ceea ce se observa in aceasta imagine este linia luminoasa portocalie care se intinde pe sute de kilometri. Ei bine aceasta este granita dintre Pakistan si india, vazuta din spatiu, pe timpul noptii.

Particularitatea acestei granite este ca, datorita rivalitatii dintre cele doua state, granita arata de fapt ca un zid de penitenciar de inalta securitate. Garduri de peste 4 metri inaltime se desfasoara de-a lungul liniei dintre cele doua tari asiatice. Zona este luminata si pazita de adevarate armate de oameni.

Citeste si: Este imaginea unei marci celebre de CIPSURI, dar conduce ILEGAL pe DN1. Iata-l pe tanarul care canta manele, intr-un Audi, cu trei fete. VIDEO

Cei care se incumeta sa treaca aceasta granita, din ce in ce mai putini in ultimii ani, au o soarta tragica, astfel ca zona este supranumita si "linia mortii".

Guvernul indian a inceput separarea teritoriului sau de cel al Pakistanului printr-o zona militarizata si delimitata de garduri cu sarma ghimpata, inca din 2003, pentru a preveni contrabanda ai traficul de arme.

Pana in acel moment frontiera a fost martora incalcarilor regulate de catre teroristi, a embargoului impus de India.

Pana acum sunt 2000 de kilometri "securizati" intre cele doua tari, si doar 600, iluminati.

Potrivit NASA, fotografia a fost facuta cu un aparat Nikon D3S, cu obiectiv de 16mm.

Iata cum arata zona de la frontiera India-Pakistan.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO