Liber la jocurile video in SUA. Interzicerea lor ar ingradi libera exprimare
Violente sau nu, statul nu poate interzice vanzarea de jocuri video minorilor. Asa a decis instanta suprema americana, in urma unui conflict intre producatorii de jocuri video si statul California.
Jocurile video sunt preferate de majoritatea adolescentilor americani si reprezinta si una dintre cele mai banoase industrii ale momentului - 23 de miliarde de dolari, pe an, doar in Statele Unite.
Insa, cele mai multe il pun pe jucator in situatia de a ucide. In 2005, autoritatile californiene au incercat sa restrictioneze vanzarea acestora catre minori. Producatorii au atacat in justitie decizia, iar dezbaterea s-a intins pe cativa ani, raspandindu-se in toata America.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In cele din urma, Curtea Suprema federala le-a dat castig de cauza producatorilor de jocuri video, considerand ca decizia autoritatilor este o incalcare a dreptului fundamental la libera exprimare. Daca intezicem jocurile, ar trebui sa interzicem si o serie de carti sau desene animate, la fel de violente, au argumentat judecatorii.
Doua treimi din familiile americane au cel putin un computer sau o consola de jocuri video.
Tot in numele libertatii de expresie, protejat de Primul Amendament, Curtea Suprema a declarat constitutionala difuzarea imaginilor in care sunt chinuite animale sau manifestatiile impotriva homosexualilor.