Kremlinul declară că nu se aşteaptă la „nimic nou” în politica NATO după preluarea conducerii de către Mark Rutte
Rusia a declarat marţi că nu se aşteaptă la "nimic nou" în politica NATO după preluarea conducerii Alianţei Nord-Atlantice de către Mark Rutte.
"Îl cunoaştem bine pe dl. Rutte. Nu credem că se va întâmpla ceva nou în politica Alianţei. Ne aşteptăm ca Alianţa Nord-Atlantică să continue să lucreze în aceeaşi direcţie ca până acum", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la briefingul său de presă zilnic.
Peskov a subliniat că preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit de mai multe ori cu Rutte şi că, la acea vreme, "existau speranţe de relaţii pragmatice".
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Dar la un moment dat, a adăugat el, "Ţările de Jos au adoptat o poziţie mai degrabă ireconciliabilă, o poziţie care exclude complet orice contact cu ţara noastră".
"În consecinţă, nu credem că se va întâmpla ceva semnificativ nou în politica Alianţei", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Rutte, care i-a succedat marţi norvegianului Jens Stoltenberg în cadrul unei reuniuni a Consiliului Atlanticului de Nord, a subliniat că "nu poate exista o securitate durabilă în Europa fără o Ucraină puternică şi independentă".
Mark Rutte a preluat funcţia de secretar general al NATO într-un moment critic al războiului în Ucraina, unde forţele ruse avansează în estul ţării, şi cu puţin peste o lună înainte de alegerile prezidenţiale din SUA.
"Trebuie să ne asigurăm că Ucraina învinge ca naţiune suverană, independentă şi democratică", a declarat el marţi presei la sediul NATO din Bruxelles.
Putin a avertizat Occidentul că, dacă va permite Ucrainei să folosească arme occidentale cu rază lungă de acţiune împotriva unor ţinte de pe teritoriul rus, aceasta va însemna că NATO va fi "în război cu Rusia", aminteşte EFE.