Kim Jong-un va călători la Moscova, pentru a discuta cu Putin. Anunțul făcut

18-04-2019 16:17


kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va merge, la finalul lunii aprilie la Moscova, unde se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin.

Kremlinul a anunțat că viitorul summit vine pe fondul eforturilor administraţiei Trump de a ajunge la un acord cu Kim pentru a încheia tensiunile nucleare din peninsula coreeană, informează Reuters, citat de News.ro.

Două summit-uri anterioare dintre Kim şi preşedintele american Donald Trump nu au adus şi un acord privind dezarmarea nucleară a Coreei de Nord. Oficiali ai administraţiei Trump au făcut referire la un posibil al treilea summit.

Kremlinul nu a oferit mai multe detalii privind summit-ul dintre Putin şi Kim în comunicatul publicat online însă Moscova a comunicat de mai multe luni că lucrează pentru a organiza o astfel de întâlnire.

Stephen Biegun, reprezentantul american pentru Coreea de Nord, urma să călătorească la Moscova miercuri şi joi pentru a se întâlni cu oficiali ruşi pentru a discuta privind căi de a se ajunge la „dezarmarea nucleară finală şi verificabilă a Coreei de Nord”, a informat Washingtonul marţi.

Statele Unite au impus în martie noi sancţiuni asupra Phenianului din cauza programului său nuclear, în urma eşecului celui de-al doilea summit dintre Trump şi Kim din februarie de la Hanoi. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO