Jurnalul unei asistente în timpul pandemiei: Cât de grave sunt consecințele infectării cu coronavirus

Ultima actualizare: 30-03-2020 09:15

Pentru a vedea dimensiunea muncii depuse de cadrele medicale din aceste zile, vă prezentăm un jurnal video din camera de gardă a unui spital belgian.

Jurnalul video a fost realizat de o asistentă medicală, între două urgențe.

Beitske Lammerts, asistentă: "Sunt Beitske. Aceasta este colega mea. Începem tura de noapte la camera de gardă."

Tânăra filmează ceea ce se întâmplă în spitalul din Merksem, pentru că vrea să le arate oamenilor cât de grave sunt consecințele infectării cu coronavirus.

Este aproape ora 11 noaptea, iar la camera de gardă ajunge un pacient tânăr, de 25 de ani, infectat cu coronavirus. El va fi transfera imediat la terapie intensivă. Asistenta filmează pentru a demonstra că virusul îi afectează și pe cei tineri, nu doar pe vârstnici.

Dr. Hector Dubois, asistent la urgenta: "A ajuns la terapie intensivă și a fost intubat imediat pentru că avea mare nevoie de oxigen. Aceasta demonstrează că nu doar vârstnicii se îmbolnăvesc grav. Sunt și oameni tineri care sunt în stare destul de proastă."

Beitske Lammerts, asistentă: "Acum prepar o doză pentru un pacient care va fi dus la terapie intensivă, care se află în zona celor cu coronavirus. Din moment ce ei nu pot lua singuri medicamentele, ideea e să le pregătim și apoi să le administrăm noi."

Dr. Hector Dubois, asistent la urgenta: "Este șase dimineața. Unitatea noastră pentru coronavirus este în sfârșit goală. Am asistat la un flux serios de pacienți bolnavi, astăzi. Cred că am internat pe puțin mai bine de 12 pacienți, unii chiar la terapie intensivă."

Garda nu se încheie însă fără o altă urgență, dar de data aceasta nu este vorba de coronavirus.

Lammerts si Dr. Dubois: "O mare surpriză. O femeie a venit pentru a naște. Pentru amândoi a fost prima naștere ca medici."

Așa că tura s-a încheiat cu venirea pe lume a fetiței Melina, chiar la camera de gardă.

Într-un alt spital belgian, cel din Liege, au fost pune în aplicare măsuri și rute bine definite astfel încât medicii să fie complet protejați de bolnavi.

La terapie intensivă sunt tratați zeci de pacienți aflați în stare critică. Doctorii spun că pentru moment situația este sub control, dar în cazul unei creșteri bruște a cazurilor, lucrurile riscă să escaladeze, la fel cum am văzut și îl alte țări.

Până acum în Belgia au fost confirmate peste 10.000 de îmbolnăviri cu noul virus și aproape 450 de decese.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO