Jurnalist de televiziune asasinat în Honduras. A fost executat cu focuri de armă, pe stradă


Ultimul update: Luni 18 Martie 2019 07:55
Data publicarii: Luni 18 Martie 2019 07:46
Categorie: Stiri externe
Leonardo Gabriel Hernandez

Un jurnalist care lucra pentru o televiziune regională din sudul Hondurasului a fost asasinat duminică, au anunţat poliţia şi mai multe organizaţii umanitare, transmite AFP.

Poliţia din Nacaome Valle, la 100 de kilometri sud de capitala Tegucigalpa, a făcut cunoscut într-un comunicat că Leonardo Gabriel Hernandez, 54 de ani, a fost grav rănit de gloanţe, după care a încetat din viaţă la spital.

Potrivit unor martori citaţi de poliţie, în timp ce jurnalistul de afla pe stradă, "un individ care se deplasa pe jos l-a intreceptat şi a tras mai multe focuri de armă asupra lui".

Leonardo Gabriel Hernandez lucra pentru canalul local de televiziune Valle TV. O organizaţie neguvernamentală, Comitetul pentru libertatea de exprimare (C-Libre), a precizat că el era redactorul-şef şi prezentator al unei emisiuni intitulate 'El pueblo habla' (Poporul vorbeşte).

Un alt jurnalist din regiune, Julio Lopez, a declarat că, deocamdată, cauzele asasinării lui Hernandez, cunoscut ca un opozant al guvernului hondurian, nu sunt cunoscute.

Potrivit Comisiei naţionale pentru drepturile omului, acest asasinat ridică la 77 numărul jurnaliştilor şi altor persoane lucrând în media ucişi în Honduras cu începere din 2001.

Purtătorul de cuvânt al comisiei, Julio Velasquez, a deplâns că 92% din aceste crime au rămas nepedepsite în absenţa unei anchete serioase.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Om de afaceri slovac, inculpat în cazul asasinării jurnalistului Jan Kuciak
Răsturnare de situație în cazul femeii acuzate de uciderea fratelui lui Kim Jong Un
VIDEO PROTVPLUS.RO