Joe Biden monitorizează evoluţia situaţiei cutremurului din Afganistan

Ultima actualizare: 23-06-2022 11:38
Avertismentul transmis de Joe Biden, după ce cazurile de variola maimuței au început să se înmulțească
Getty

Statele Unite au anunţat, miercuri, că examinează un răspuns umanitar pentru Afganistan în urma cutremurului în urma căruia au murit cel puțin 1 000 de persoane.  

Statele Unite ale Americii nu exclud să discute direct cu talibanii de la Kabul al căror guvern nu a fost recunoscut de Washington, relatează AFP și Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden monitorizează evoluţia situaţiei şi examinează opţiunile de răspuns ale SUA.

Jake Sullivan, principalul consilier diplomatic al președintelui american, a transmis printr-un comunicat de presă că SUA caută variante prin care să ajute Afganistanul.

 

Cutremur de 6,1 în Afganistan. Peste 1.000 de persoane au murit. VIDEO ȘI GALERIE FOTO

Statele Unite, care au părăsit Afganistanul vara trecută după 20 de ani de război, sunt „mândre că sunt primul furnizor de ajutor umanitar pentru ţară”, a amintit el.

„Partenerii umanitari americani participă deja, trimiţând inclusiv echipe medicale pentru a ajuta populaţia afectată”, a declarat, la rândul său, şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, potrivit unui alt comunicat.

Partenerii umanitari a promis că Washingtonul va continua să „mobilizeze comunitatea internaţională în răspunsul la nevoile umanitare'' ale afganilor.

Cel puţin 1.000 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute au fost rănite în urma unui puternic cutremur care s-a produs într-o zonă frontalieră izolată din sud-estul Afganistanului. Autorităţilor locale se tem însă că bilanţul victimelor va continua să crească în perioada următoare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO