FBI rupe tacerea in cazul celui mai controversat document din arhiva, legat de extraterestri

Dată publicare: 28-03-2013 07:27
Dată actualizare: 31-03-2013 06:58


Guy Hottel

Intr-o decizie fara precedenti, Biroul Federal de Investigatii din Statele Unite a decis sa rupa tacerea si sa vorbeasca despre cel mai controversat document din arhivele sale.

In aprilie 2011, un memo intern a fost facut public printr-o lege ce permite accesul liber la informatii. Imediat, a fost considerat "dovada clara ca FBI stie de existenta extraterestrilor", asa cum titra Daily Mail pe prima pagina.

Memo-ul de o pagina, datat 22 martie 1950, era adresat directorului FBI J. Edgar Hoover si era scris de Guy Hottel, seful departamentului de la Washington. Informatiile descrise proveneau de la un alt informator.

"Un investigator pentru Fortele Aeriene sustine ca trei asa-numite farfurii zburatoare au fost recuperate in New Mexico. Au fost descrise ca fiind circulare in forma, cu o zona centrala proeminenta si cu un diametru de aproximativ 15 metri. Fiecare avea la bord 3 corpuri umanoide, fiecare mai mic de 1 metru inaltime, imbracate in uniforme metalice cu o textura foarte fina".

Hottel mai specifica faptul ca nu a fost incercata nicio evaluare suplimentara a acestei informatii.

Acum, dupa tot acest timp in care milioane de oameni au vazut si au comentat imaginile, FBI-ul s-a decis sa vorbeasca public despre asta.

"Memo-ul nu demonstreaza existenta unui OZN. Este doar o informatie la a doua sau a treia mana pe care nu am investigat-o niciodata. In plus, e datat cu 3 ani dupa celebrul eveniment din Roswell, din iulie 1947. Nu exista niciun motiv pentru care sa facem o conexiune intre cele doua".

Oficialii FBI mai precizeaza ca desi directorul Hoover a comandat agentilor sai sa verifice toate informatiile privind aparitia unor farfurii zburatoare, aceasta practica s-a incheiat in iulie 1950, la 4 luni dupa memo-ul scris de Hottel. "Asta arata ca biroul din Washington nu a luat in serios aceasta nota".

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO