Maimute trimise in zona contaminata de la Fukushima. "Poate ne trezim cu monstri in Tokyo"

14-12-2011 08:19

maimute Fukushima

Japonia este pe cale sa piarda o parte din respectul pe care l-a acumulat pentru felul in care a trecut peste tragedia de acum 9 luni. Si asta pentru ca au de gand sa sacrifice niste animale, ca sa testeze radioactivitatea.

Nimeni nu stie cat de mare este radioactivitatea in zona Fukishima, unde nu a mai calcat picior de om de luni bune, dupa dezastrul din 11 martie. Se pare ca nivelul de radiatii este insa destul de mare, imposibil reluarii vietii normale in zona din perimetrul evacuat din jurul centralei nucleare devastate de cutremurul si tsunami. 

Universitatea Fukushima a decis sa rezolve o parte dintre dilemele legate de aceasta problema, prin trimiterea in zona calamitata a 14 "echipe" de maimute salbatice, echipate pana-n dinti cu aparate de masurat radiatiile, trackere GPS si multa speranta. 

The Telegraph scrie ca expeditia experimentala condusa de Fukushima University, are de gand sa exploreze o zona intinsa, pustie in acest moment.

"Am decis sa folosim maimute pentru acest proiect pentru ca teritoriul pe care vor merge, ne este foarte cunoscut", a explicat cercetatorul sef.

Deja organizatiile de protectie a animalelor au reactionat la auzul acestei initiative, iar iubitorii de animale critica actiunea. Nu poti iradia intentionat niste animale, spun acestia. Un scenariu SF este postat de un comentator care, la auzul acestei stiri, vede capitala Japoniei, Tokyo, invadata de maimute. "Poate ca acele colierele cu GPS se vor desprinde la sfarsitul acestei operatiuni si nimanui nu-i va mai pasa de bietele animale adapostite in padurile Fukushimei. Organismele puternic iradiate ar putea naste monstri in urmatorii ani, iar o invazie a acestora in Tokyo va fi o mare surpriza..."

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO