Italia, în alertă. Au fost interzise toate sărbătorile publice de Crăciun și Revelion
Italia a înăsprit restricțiile COVID-19 și a decis inclusiv interzicerea tuturor sărbătorilor publice de Revelion, după ce infecțiile zilnice au atins un nivel record.
Potrivit Reuters, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că purtarea măștii va fi din nou obligatorie în aer liber și a ordonat oamenilor să folosească măștile mai bune, Ffp2, în transportul public și în locuri publice, cum ar fi teatre, cinematografe și la evenimente sportive.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În plus, concertele și evenimentele în aer liber vor fi interzise până pe 31 ianuarie, iar discotecile și cluburile de dans vor trebui să-și închidă porțile până la acea dată, într-un efort de a preveni socializarea în masă în perioada vacanței.
Anunțul a venit în 23 decembrie, ziua în care Italia a înregistrat un record de 44.595 de cazuri noi de coronavirus - o creștere de peste 70% în doar o săptămână, iar varianta infecțioasă Omicron a început să se răspândească în toată țara.
Decesele încep, de asemenea, să crească, ajungând la 168, joi, fiind cel mai mare număr din mai. Din fericire, numărul de decese este cu mult sub ratele observate în timpul creșterilor anterioare ale infecțiilor, în principal datorită numărului mare de persoane vaccinate în Italia.
Speranza a spus că aproape 89% dintre italieni au fost vaccinați, dar guvernul vrea să accelereze etapa a treia, doza de rapel, văzută ca cel mai eficient scut împotriva variantei Omicron care mătură Europa și Statele Unite.
Astfel, Guvernul va reduce timpul de așteptare pentru un rapel după a doua vaccinare, la patru luni, de la cinci.
În plus, miniștrii au convenit să reducă valabilitatea certificatelor de sănătate COVID-19, care sunt necesare pentru a accesa o serie de locuri și servicii, recunoscând faptul că eficacitatea vaccinului se estompează în timp.
Drept urmare, de la 1 februarie, certificatele, care înregistrează dacă cineva a fost vaccinat sau s-a vindecat recent de coronavirus, vor fi valabile doar șase luni, în loc de nouă în prezent.
Italia a fost prima țară occidentală afectată de pandemie anul trecut și a înregistrat până acum 136.245 de decese - al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie.
Cu toate acestea, campania sa de vaccinare s-a dovedit una dintre cele mai eficiente din lume, iar guvernul a spus că este hotărât să evite revenirea la blocajele generalizate.