Italia anunță alte 133 de noi decese în ultimele 24h. Măsuri drastice luate de autorități

Ultima actualizare: 08-03-2020 21:08
coronavirus
Getty

Italia este cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus după China, cu 7.375 de cazuri de contaminare dintre care 366 sunt decese.

China rămâne prima ţară cu cele mai multe cazuri - 80.695, dintre care 3.097 decese.

Peninsula a întregistrat în 24 de ore 133 de noi decese, ceea ce ridică numărul total de morţi la 366 de la începutul epidemiei, potrivit unui bilanţ oficial publicat duminică.

Numărul de cazuri pozitive a ajuns la 7.375 (+1.492 în raport cu o zi înainte).

Lombardia (nord), regiunea oraşului Milano care a fost plasată în carantină, rămâne regiunea cea mai afectată cu 4.189 de cazuri şi 267 de decese.

Autorităţile italiene vor cumpăra 22 de milioane de măşti de protecţie în lupta contra coronavirusului, a anunţat duminică şeful Protecţiei civile.

"Suntem pe cale de a semna o serie de contracte care ne vor permite să avem la dispoziţie, între 12 martie şi 30 aprilie 22 de milioane de măști de tip chirurgical", a precizat Angelo Borrelli în cadrul unei conferinţe de presă.

Italia va închide zone mari din nordul ţării pentru a lupta împotriva propagării epidemiei de coronavirus, a anunţat, duminică dimineaţă, premierul Giuseppe Conte.

Regiunile vizate sunt Lombardia şi provinciile Modena, Parma, Piacenza,Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli,Padova, Treviso şi Venezia. Aproximativ 16 milioane de persoane sunt afectate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO