Israelul a lansat noi raiduri aeriene in Fasia Gaza. Sase palestinieni, printre care doi copii, au murit

atac in fasa gaza

16 iulie 2014. Sase palestinieni, inclusiv doi copii, au murit in urma raidurilor aeriene israeliene efectuate miercuri seara in Fasia Gaza, anunta surse medicale citate de AFP.

 

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

100.000 de locuitori din nordul Fasiei Gaza, indemnati sa-si evacueze domiciliile 

Un copil a fost omorat intr-un raid aerian care a vizat orasul Gaza. Alte cinci persoane, inclusiv un copil, au fost ucise in bombardamente care au vizat Khan Younes. Bilantul celor noua zile de raiduri aeriene israeliene in Fasia Gaza a ajuns la 219 morti. Incepand din 8 iulie, islamisti din cadrul miscarii Hamas au lansat peste 1.200 de rachete spre teritoriul Israelului, provocand moartea unei persoane.

Citește și
Razboi intre Israel si Fasia Gaza
Razboi la un alt nivel. Armata israeliana sustine ca a doborat o drona lansata din Fasia Gaza
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

100.000 de locuitori din Fasia Gaza, sfatuiti sa plece

Armata israeliana a indemnat 100.000 de locuitori din nordul Fasiei Gaza sa-si evacueze domiciliile, au declarat miercuri, la o zi dupa esecul unei initiative egiptene in vederea unui armistitiu, surse militare pentru AFP.

"Aproximativ 100.000 de persoane" au primit mesaje in vederea evacuarii domiciliului, potrivit acestor surse.

Locuitori din enclava palestiniana au declarat pentru AFP ca au primit apeluri telefonice si SMS-uri in acest sens din partea fortelor israeliene, care au promis o intensificare a ofensivei, soldate cu peste 200 de morti incepand de la 8 iulie.

Israelul a bombardat locuintele mai multor oficiali ai Hamas

Noi raiduri israeliene efectuate in Fasia Gaza in noaptea de marti spre miercuri s-au soldat cu moartea a trei persoane, au anuntat surse medicale, bilantul operatiunii israeliene ajungand astfel la 200 de morti, relateaza AFP.

Aviatia israeliana a bombardat, in noaptea de marti spre miercuri, locuintele mai multor oficiali ai miscarii islamiste Hamas in Fasia Gaza, in contextul in care miscarea respinge armistitiul, iar premierul israelian afirma ca tara sa va intensifica operatiunile militare in regiune, relateaza AFP.

Astfel, potrivit unor oficiali israelieni, avioane de lupta au atacat miercuri domiciliul unui oficial de rang inalt din cadrul Hamas, Mahmoud al-Zahar. In momentul bombardarii, in aceasta locuinta din orasul Gaza nu se afla nicio persoana, au anuntat surse din domeniul securitatii si martori, adaugand ca domiciliile alltor oficiali ai Hamas au fost atacate in cursul unor raiduri aeriene separate.

Potrivit unor martori, cel putin doua rachete au atins locuinta cu patru etaje a lui Mahmoud al-Zahar, cauzand pagube semnificative inclusiv intr-o moschee si in locuintele din apropiere.

Atacurile israeliene au vizat, de asemenea, locuinta din Gaza a lui Bassem Naim, un alt oficial de rang inalt al Hamas, si casele fostului ministru al Sanatatii Fathi Hammad si deputatului Ismail al-Ashqar. Noi raiduri israeliene in Fasia Gaza s-au soldat, in noaptea de marti spre miercuri, cu moartea a trei persoane. Astfel, bilantul ofensivei israeliene in aceasta zona a ajuns a 200 de morti.

Anterior, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat ca Israelul este nevoit sa extinda si sa intensifice operatiunile militare in Fasia Gaza. "O solutie diplomatica ar fi fost mai buna, iar noi am incercat sa adoptam aceasta optiune prin acceptarea propunerii de armistitiu facuta de Egipt", a spus Netanyahu.

"Hamas nu ne-a lasat alta optiune decat sa extindem si sa intensificam campania militara", a subliniat el.

Congresul va creste cu 50% ajutorul acordat Israelului pentru sistemul Iron Dome

O comisie din cadrul Senatului american a aprobat marti o crestere cu 50% a ajutorului financiar american acordat pentru sistemul israelian de aparare antiracheta Iron Dome, utilizat in prezent de catre Israel pentru a dobori rachete trase de pe teritoriul Fasiei Gaza, relateaza AFP.

Senatorii au aprobat o suma totala de 351 de milioane de dolari, destinata finantarii sistemului de interceptare, in anul bugetar 2015, care a inceput la 1 octombrie, fata de 235 de milioane in 2014. Presedintele Barack Obama a solicitat credite in valoare de doar 179 de milioane de dolari in acest sens, pentru 2015.

Statele Unite au cheltuit in total, incepand din 2011, de cand sistemul a intrat in serviciu, aproximativ 700 de milioane de dolari pentru a sustine dezvoltarea "Domului de Fier", menit sa opreasca proiectile cu raza scurta si medie (rachete si obuze de artilerie) care vizeaza zone locuite.

Creditele aferente lui 2015, care prevad de asemenea 270 de milioane de dolari si pentru alte sisteme antiracheta, urmeaza sa fie aprobate de catre Senat pana la sfarsitul lui septembrie. Camera Reprezentantilor a alocat deja o suma identica in mai.

In total, Statele Unite au preconizat ca vor cheltui 30 de miliarde de dolari cu ajutorul militar acordat Israelului in perioada 2009-2018. In 2014, Israelul a primir 3,1 miliarde de dolari ca ajutor militar.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
84 de romani si palestinieni au scapat de cosmarul numit Gaza. Acestia au fost repatriati cu doua avioane ale Armatei Romane
84 de romani si palestinieni au scapat de cosmarul numit Gaza. Acestia au fost repatriati cu doua avioane ale Armatei Romane

84 de refugiati romani din Fasia Gaza au fost repatriati, luni, cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale. Oamenii au cerut sa fie scosi din regiunea bombardata de israelieni de mai bine de 7 zile.

Razboi la un alt nivel. Armata israeliana sustine ca a doborat o drona lansata din Fasia Gaza
Razboi la un alt nivel. Armata israeliana sustine ca a doborat o drona lansata din Fasia Gaza

14 iulie 2014. Dupa o saptamana de atacuri sangeroase, nici israelienii, nici islamistii Hamas nu par dispusi sa negocieze incheierea ostilitatilor. Dimpotriva, ambele tabere isi intensifica atacurile.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.