Ioan Paul al II-lea, la o minune distanta de sanctificare. Afla mai multe

Ultima actualizare: 29-10-2012 12:46
Papa Ioan Paul al II-lea

Decizia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea vine dupa ce autoritatile de la Vatican au confirmat faptul ca acesta ar fi raspunzator pentru o minune, vindecarea unei maicute din Franta.

S-a rugat la Papa Ioan Paul al II-lea si a scapat de Parkinson

Pentru ca papa sa primeasca titulatura de sfant, trebuie sa mai existe inca un miracol pe care sa-l fi infaptuit.

Maicuta in cauza este Marie Simon-Pierre Normand, o calugarita de origine franceza care a suferit de Parkinson si a carei vindecare inexplicabila a fost atribuita Papei Ioan Paul al II-lea.

Vaticanul va mai trebui sa atribuie un miracol Papei Ioan Paul al II-lea, dupa beatificarea sa, pentru ca acesta sa fie declarat sfant. Acest lucru s-ar putea intampla in curand, deoarece mii de marturii au fost trimise deja la Vatican de credinciosii care spun ca au fost ajutati de fostul papa, dupa moartea acestuia. Astfel, 270 de marturii despre miracole au fost selectionate pentru analizare.

In urma cu sase ani, multimea adunata la basilica San Pietro din Roma, la inmormantarea Papei Ioan Paul al II-lea, striga "santo subito" ("Sfant, imediat!"). Era vorba de onorarea unui papa care, de-a lungul a 104 calatorii oficiale in strainatate, a contribuit la modernizarea imaginii Bisericii Catolice.

Aceasta fervoare si solicitarile din toata lumea l-au convins pe succesorul sau, Benedict al XVI-lea, sa initieze procedurile de beatificare in iunie 2005. Gratie unei derogari papale de la norma in vigoare, ce impune un termen de asteptare de cinci ani dupa deces, procedura a fost initiata la doar doua luni de la moartea papei Ioan Paul al II-lea. In ianuarie 2011, procedurile au fost incheiate, intr-un timp record.

Pe 19 decembrie 2009, papa Benedict al XVI-lea a semnat un decret prin care predecesorul sau a fost declarat "venerabil".

Cititi si:

LIVE, ACUM, beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

Sangele si parul Papei Ioan Paul al II-lea, expuse la Vatican

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!