Love Parade- Parada mortii! 19 oameni au murit calcati in picioare


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 12:11
Data publicarii: Duminica 25 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

19 oameni si-au pierdut viata la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica tehno din Europa, organizat la Duisburg, in Germania.

 

Au cazut cu totii intr-o busculada, la doi pasi de locul unde era programat un concert. Victimele s-au grabit sa ajunga si au sfarsit calcate in picioare de cei care impartaseau aceeasi pasiune pentru muzica.

Ambulantele au preluat si 340 de raniti. O ancheta va stabili cu certitudine cine poarta vina pentru tragedie. Intre timp, organizatorii au anuntat ca evenimentul nu va mai avea loc niciodata, chiar daca in fiecare an atragea sute de mii de oameni.

Tragedia s-a produs la intrarea in tunelul prin care participantii la Love Parade urmau sa ajunga pe terenul unde se desfasura concertul. Nerabdatori, cateva zeci de tineri au scurtat drumul luind-o pe niste scari care dadeau catre tunel. Unii s-au dezechilibrat si au cazut, fiind apoi calcati in picioare de multime.

Cativa dintre tineri au cazut la pamant, plini de sange si vanatai. Unii erau deja striviti cand altii, nebanuind ce se intampla, continuau sa se inghesuie in tunel.

Chiar si dupa ce busculada a incetat, imbulzeala din jurul victimelor a ingreunat interventia echipelor de salvare.

Cei care au scapat cu viata arata cu degetul spre organizatori.

De teama ca restul spectatorilor, aproape un milion si jumatate de participanti, se vor panica, oficialii nu au intrerupt concertul.

Organizatorii au anuntat ca acesta este si sfarsitul festivalului. Altfel, "va fi mereu umbrit de amintirea tragedie", au explicat ei.

Love Parade a fost creata in 1989 in Berlin pentru numai 150 de oameni. De atunci a luat insa o amploare fenomenala.

In 1999, a atins apogeul cu peste un milion si jumatate de participanti. Ulterior insa, organizatorii au avut probleme financiare, iar berlinezii au inceput sa fie agasati de miile de petrecareti turmentati ori drogati care provocau stricaciuni in centrul capitalei. Asa ca, de cativa ani, s-au cautat alte locuri pentru organizarea evenimentului.

U2 e trupa cu cele mai mari incasari din lume
Cea mai mare artista hip-hop vine in Romania: Missy Elliot la Mamaia
Ce ar fi facut MJ daca ar mai fi trait?
VIDEO PROTVPLUS.RO