Inselatorie demascata chiar de parinti. Motivul pentru care aceasta femeie a sustinut ca este afroamericana

Ultima actualizare: 16-06-2015 00:21

O militanta pentru drepturile civice din statul Washington, care sustinea ca este afroamericana, e acuzata ca a mintit in privinta culorii pielii.

Inselatoria a fost demascata chiar de parintii tinerei, care spun ca s-a nascut cat se poate de alba, ca si ei. In ultimii zece ani, ar fi inceput sa minta in privinta originii, schimbandu-si aspectul, se pare, cu ajutorul cosmeticii. Cazul a starnit o adevarat furtuna pe retelele de socializare. Si ajuns in atentia presei, dar si a autoritatilor americane.

"Tatal meu este afroamerican... Nu inteleg ce insinuati" - acest interviu, realizat de un reporter local din Spokane, Washington, este difuzat in bucla de televiziunile americane si face ocolul internetului.

Rachel Dolezal, in varsta de 37 de ani, este o cunoscuta militanta pentru drepturi civice. De un an, ocupa postul de mediator independent intre politie si populatia de culoare. De asemenea, prezideaza filiala locala a unei mari organizatii americane pentru drepturile negrilor, veche de mai bine de un secol.

A ajuns insa in colimatorul presei si autoritatilor, dupa ce s-a aflat ca a mintit, cu buna stiinta, in privina culorii pielii. S-a dat drept o persoana de culoare, afroamericana, dar inselatoria a fost demascata acum de proprii ei parinti, care au dezvaluit ca este alba.

Ruthanne Dolezal, mama: "Pentru noi, ceea ce face ea este lipsit de onestitate si o inselatorie in privinta identitatii".

Larry Dolezal, tatal: "Confirmam ca acesta e adevarul. Suntem amandoi parintii ei biologici si nu intelegem de ce isi ascunde adevarata origine".

Parintii spun ca fiica lor a inceput sa minta in privinta originilor sale treptat, incepand cu 2007. In prezeta lor insa n-ar fi spus niciodata ca se considera "de culoare" sau "birasiala". Intr-un interviu ulterior celui in care a fost pusa in incurcatura, Dolezal a insistat...

Rachel Dolezal, mediator independent: "Daca as fi intrebata, as raspunde: "da, cu siguranta, ma consider neagra.""

Primaria si consiliul local au anuntat deschiderea unei investigatii care s-a stabileasca daca Rachel Dolezal a incalcat reglementarile orasului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO