Inregistrarea care il surprinde pe Breivik parcand camioneta-capcana, publicata in premiera. VIDEO

26-11-2012 15:31


Explozia provocata de Breivik

Televiziunea publica norvegiana NRK a publicat luni pentru prima data o inregistrare video care il surprinde pe extremistul de dreapta Anders Behring Breivik in timp ce parcheaza camioneta-capcana folosita in atac.

Surprinse de camere de supraveghere aceste imagini surprind atat camioneta, in timp ce este parcata in apropierea blocului turn in care au sediul serviciile premierului, cat si pe sofer, imbracat intr-o uniforma, in timp ce se indeparteaza in graba.

Inregistrarea video, comentata de catre agentul de securitate aflat in post in ziua respectiva, surprinde totodata din diverse unghiuri deflagratia bombei de aproximativ o tona, care a ucis opt persoane si a ranit alte aproximativ zece.

Breivik este vazut plecand la bordul altui vehicul, un Fiat de culoarea gri, la bordul caruia va ajunge ulterior pe Insula Utoya. Acolo el va deschide focul asupra participantilor la o tabara de vara a Tinerilor Laburisti, omorand alte 69 de persoane. 

Imagini de la comiterea atentatului au fost deja difuzate in timpul procesului, dar acum este pentru prima data cand sunt difuzate pentru public si pot fi vizionate aici.

La 24 august, Breivik a fost condamnat la pedeapsa maxima, si anume 21 de ani de inchisoare, o pedeapsa care poate fi prelungita pe o perioada nedeterminata atat timp cat va fi considerat periculos.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO