Incursiune in istorie. Cum arata camera unui soldat din Primul Razboi Mondial, nemodificata de 100 de ani

Ultima actualizare: 02-01-2015 08:29
Hubert Rochereau

Satul Belabre, situat in centrul Frantei, este locul unde pasionatii de istorie pot gusta un pic din viata din timpul Primului Razboi Mondial, totul datoria unei camere care a fost locuita de locotenentul Hubert Rochereau.

Dupa ce a murit pe front, in Belgia, camera in care Rochereau locuia a ramas, chiar si 100 de ani mai tarziu, exact asa cum a fost lasata la plecare, potrivit Washington Post.

Soldatul a murit la varsta de doar 22 de ani, intr-o ambulanta, dupa o lupta purtata in Belgia, pe 26 aprilie 1918. Drept omagiu pentru sacrificiul sau, parintii au hotarat sa nu schimbe absolut nimic in camera sa. Mai mult, acestia au vandut casa cu o singura conditie: ca respectiva camera sa ramana nemodificata timp de 500 de ani.

"Cand intri, este ca si cum timpul a ramas pe loc", spune Laurent Laroche, primarul din Belabre. Camera este si motivul datorita caruia micul sat a atras atentia internationala.

"Micul nostru sat a devenit celebru in toata lumea, iar asta ma face sa fiu mandru ca sunt primar. Si poate vom reusi sa gasim niste rude de-ale lui Rochereau pentru a salva camera", a mai spus Laroche

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO