Incendii în California. Recorduri de temperatură, evacuări şi stare de urgenţă

Ultima actualizare: 07-09-2020 14:28
Urmele incendiilor din Califonia

Incendii de vegetație mistuie suprafețe uriașe din statul american California, într-o perioadă în care regiunea este traversată de un val de caniculă.

Autorităţile locale au evacuat sute de persoane şi au decretat stare de urgenţă în cinci districte, informează DPA şi Reuters.

Serviciul Naţional de Meteorologie a înregistrat valoarea de 49,4 grade Celsius în Woodland Hills, care a devenit cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în districtul Los Angeles. Precedentul record de temperatură era de 48,3 grade Celsius şi data din iulie 2006.

În Paso Robles, o localitate din districtul San Luis Obispo, celebru pentru podgoriile sale, termometrele au înregistrat 47,2 grade Celsius, depăşind precedentul record de 46,7 grade Celsius, măsurat în 2017.

Oraşul Burbank, aflat la periferia metropolei Los Angeles, şi-a egalat recordul absolut de temperatură, 45,5 grade Celsius, a raportat National Weather Service.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a decretat duminică stare de urgenţă în cinci districte afectate de incendii devastatoare: Fresno, Madera, Mariposa, San Bernardino şi San Diego.

Decizia guvernatorului californian a fost luată după ce unul dintre focare, Creek Fire, care s-a reaprins în noaptea de vineri spre sâmbătă, a crescut în intensitate şi distrus foarte repede 18.210 de hectare, obligând autorităţile să evacueze populaţia şi să închidă traficul rutier din regiunea Fresno, situată în centrul Californiei.

Opt oameni au murit şi aproximativ 3.300 de clădiri au fost distruse în ultimele trei săptămâni de incendiile apărute în California.

Peste 200 de persoane au fost evacuate cu elicoptere militare duminică, după ce un focar cu deplasare rapidă a blocat singurul drum ce permite ieşirea vizitatorilor din regiunea lacului de acumulare Mammoth Pool, un popular sit de vacanţă din Pădurea Naţională Sierra.

Garda Naţională din California a avertizat populaţia locală în legătură cu riscul de a rămâne fără electricitate pe durata acestui weekend prelungit, când americanii sărbătoresc Ziua Muncii (Labor Day), din cauza temperaturilor ridicate.

California va rămâne sub incidenţa unui cod roşu de incendii până miercuri, din cauza vânturilor puternice şi a umidităţii scăzute.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO