O deputată din California a mers în parlament cu fetița ei nou-născută. „Tocmai îmi hrăneam fiica”

Ultima actualizare: 04-09-2020 17:54

O deputată din parlamentul statului California a venit la vot cu bebeluşul ei abia născut. „Tocmai îmi hrăneam fiica, atunci când a fost supus spre votare acest proiect legislativ”, a fost explicația ei pentru acest gest.

Buffy Wicks, din Oakland, membră a legislativului statului California, a venit să voteze pentru o lege pe care o consideră foarte importantă, privind sprijinirea şi drepturile persoanelor fără adăpost. Cum n-a avut cu cine să-şi lase acasă fiica nou-născută, a adus-o şi pe ea în parlament... Şi bebeluşul, acoperit cu o pătură, pe post de barieră de protecţie, a captat întreaga atenţie.

Buffy Wicks: „Cred cu tărie că avem nevoie să adoptăm această lege. 2,5 milioane de persoane au nevoie de un acoperiş în acest stat... Şi Elle este de acord.”

Wicks a născut în urmă cu nici o lună, şi este în concediu de maternitate... Dar a fost nevoită să revină la muncă după ce solicitarea ei pentru vot de la distanţă, sau prin delegare, a fost respinsă. Asta pentru că s-a considerat că nu riscă să se infecteze cu Sars-CoV-2, unica situaţie în care ar fi primit dispensă.

Buffy Wicks: "Fiica mea are 4 săptămâni, eu am născut prin cezariană, deci a fost nevoie să mă recuperez după operaţie. Şi, evident, copiii nou-născuţi au o imunitate foarte scăzută."

Şi nu mai departe de săptămâna trecută au fost depistate cazuri de infectare în Senatul statului, care se află în aceeaşi clădire cu Camera locală a reprezentanţilor... Aşa că Buffy Wicks are de ce să-şi facă griji pentru sănătatea ei şi a fetiţei sale. De fapt pentru fetele ei. Cea mică are şi o surioară, de trei ani şi jumătate.

Buffy Wicks, deputata: "Concediul de maternitate, mi s-a spus, nu e o situaţie pentru acordarea dispensei de vot. Aşa că aveam de ales: să rămân acasă şi să nu votez, sau să vin la parlament."

Deputata a venit şi a stat în biroul ei până la momentul votului, care s-a nimerit să survină chiar când o alăpta pe micuţa Elle.

Ulterior, preşedintele parlamentului i-a cerut scuze printr-un comunicat, în care se afirmă: "Nu am avut intenţia să o desconsider, pe ea ca persoană, sau în calitate de legiuitor, sau de mamă. Când am stabilit procedura de vot, nu am luat în considerare şi anumite nevoi specifice ale membrilor parlamentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO