Inca un angajat de la France Telecom s-a sinucis. Al 25-lea in 18 luni!


Ultimul update: Sambata 11 August 2012 18:53
Data publicarii: Vineri 16 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Fac francezii mai greu fata stresului la munca ori sefii de la France Telecom si-au hartuit inadmisibil angajatii? Este dezbaterea la ordinea zilei in Franta, dupa ce inca un lucrator si-a pus capat zilelor.

Era o persoana cu viata sociala, era si credincios, de aceea am fost surprins sa aflu ca a decis sa-si puna capat zilelor.
Gilles Salcon, delegat sindical si prieten al sinucigasului
Gigantul in telecomunicatii - cel mai important furnizor de internet si al treilea operator de telefonie mobila din Europa - a decis recent suspendarea recalificarilor fortate si a initiat negocieri cu sindicatele.

Deja traumatizati, angajatii France Telecom au fost bulversati sa afle ca inca un coleg, un inginer din Bretania, s-a spanzurat aseara in locuinta sa, in timp ce era in concediu medical.

Intr-o scrisoare de adio, barbatul a mentionat o promovare ratata. Problema e ca nu din vina lui.

"Pentru a fi promovati, oamenilor li se cere sa capete noi competente. El fiind expert, a facut cerere sa isi schimbe domeniul, incadrarea. Si i s-a raspuns negativ. Pai nu poti reprosa cuiva ca nu urmeaza directia indicata, iar cand o face, sa-l respingi", a mai spus Salcon.

In momentul in care sinuciderile s-au inmultit frapant, angajatii au declansat proteste in toata tara, acuzandu-i pe sefi ca n-au stiut sa "gestioneze" stresul pe care il indura muncitorii din cauza restructurarilor. De altfel, multi dintre sinucigasi au lasat in urma bilete, in care marturiseau ca n-au mai suportat nesiguranta de la serviciu, unde auzeau numai de posturi taiate si de reducerea salariilor. Altii au denuntat "conducerea prin teroare" si "programul extenuant".

Vizibil tulburat, patronul France Telecom a facut noi promisiuni.

"Este absolut necesar sa acceleram masurile luate pentru a pune capat acestei spirale infernale", a declarat Didier Lombard, presedinte France Telecom.

Recent, ministrul francez al economiei a avut o intalnire cu directorul France Telecom, caruia i-a cerut sa opreasca restructurarea pana la sfarsitul acestui an.

Inca un suicid zguduie France Telecom! Este al 24-lea caz in 18 luni
Guvernul francez are grija de sanatatea angajatilor France Telecom
Peste 20 de angajati France Telecom s-au sinucis intr-un an si jumatate!
VIDEO PROTVPLUS.RO