Italienii fierb! Au fost acuzati ca i-au mituit pe talibani

×
Codul embed a fost copiat

Furia a cuprins autoritatile de la Roma, dupa ce un ziar britanic a scris ca serviciile secrete italiene "i-ar fi mituit" pe talibanii din Afganistan.


TheTimes sustine ca are surse de incredere in randul responsabililor militari occidentali. Si, potrivit acestor surse, comandanti ai talibanilor ar fi primit sume de ordinul zecilor de mii de dolari, "ca s-o lase mai moale" cu atacurile in regiunea Sarobi, la est de Kabul, unde erau desfasurate contingentele italiene din fortele NATO.

Francezii au preluat stafeta in 2008 convinsi, scrie The Times, ca n-au primit in grija o regiune periculoasa, de vreme ce un singur italian isi pierduse viata in anul precedent.

Cum comandantii francezi nu erau la curent cu politica "mitei pentru talibani", continua aceeasi publicatie, nu si-au luat precautiile necesare. Si, dupa nici o luna, au pierdut zece soldati si alti 21 au fost raniti intr-o ambuscada pusa la cale de talibani.

Guvernul italian a dezmintit acuzatiile de mita si ameninta ca va da in judecata The Times.

Citește și
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi, mai rau ca Ceausescu! O spune liderul opozitiei italiene
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Articolul a facut valuri si la Paris, unde opozitia socialista l-a chemat pe ministrul apararii in parlament, ca sa dea explicatii.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Berlusconi:
Berlusconi: "Am fost cel mai persecutat om de justitie din istoria lumii!"

Asa se vede Berlusconi, care s-a plans jurnalistilor adunati la o conferinta de presa ca a cheltuit o avere pe amenzi, consultanti legali si avocati. Premierul Italiei a primit o lovitura saptamana aceasta, cand si-a pierdut imunitatea judiciara.

Silvio Berlusconi, mai rau ca Ceausescu! O spune liderul opozitiei italiene
Silvio Berlusconi, mai rau ca Ceausescu! O spune liderul opozitiei italiene

Dario Franceschini il compara pe prim-ministrul Silvio Berlusconi cu fostul dictator roman Nicolae Ceausescu, denuntand intentia premierului italian de a-si face publicitate pe seama sinistratilor din L'Aquila.

"Bufonule"! Asa il "alinta" italienii pe Silvio Berlusconi

"Bufonule!" Cu acest apelativ, deloc prietenos, a fost intampinat premierul italian de localnicii din Viarregio, pe care a incercat sa ii imbarbateze dupa ce explozia unui vagon cisterna a omorat 16 persoane.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.