In Amazonia, o noua specie este descoperita la fiecare trei zile
O noua specie este descoperita, in medie, la fiecare trei zile, in Amazonia, potrivit unui raport realizat de World Wildlife Fund care trage un semnal de alarma asupra riscului de disparitie a biodiversitatii din aceasta regiune.
O specie de broscute care prezinta in zona capului desene surprinzatoare in forma unor flacari, un papagal cu gatul golas, al carui corp este acoperit cu pene stralucitoare, si o anaconda cu o lungime de patru metri fac parte dintre speciile descoperite in Amazonia in ultimele decenii.
Intre 1999 si 2009, peste 1.200 de specii noi au fost identificate in aceasta regiune, se afirma in raportul "Amazonia vie", prezentat la Nagoya, la cea de-a 10-a editie a Convention on Biological Diversity (CBD).
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Din acest inventar uimitor fac parte mai multe descoperiri recente facute in vastul bazin amazonian, care se intinde pe teritoriile a noua state: 637 de specii de plante, 257 de specii de pesti, 216 specii de amfibieni, 55 de specii de reptile, 16 specii de pasari si 39 de specii de mamifere.