Imagini rare cu un submarin nuclear care intră într-o bază subterană militară chineză

Ultima actualizare: 21-08-2020 20:14
submarin nuclear
Twitter

Imagini rare au fost surprinse de sateliţii companiei americane Planet Labs. La intrarea bazei navale Yulin, din Insula Hainan, a fost descoperit un submarin nuclear de atac de tip 093, scrie CNN.

Imaginile publicate pe reţelele de socializare ale postului Radio Free Asia au atras imediat zeci de comentarii. Unii internauţi au comparat momentul cu personajul James Bond din filmele de spionaj, în timp ce alţii au făcut referire la romanul lui Jules Verne „Douăzeci de mii de leghe sub mări”.

Drew Thompson, un fost oficial al Departamentului de Apărare al SUA, spune că acest incident este unul rar. „Este neobişnuit ca un satelit comercial să se afle deasupra lui la momentul potrivit, într-o zi fără senină”, a spus el.

„Ceea ce nu este neobişnuit este existenţa bazei subterane chineze. Este modul în care Beijing ascunde o mare parte din echipamentul său militar, de la submarine la sisteme de rachete”, a adaugat Thompson.

Potrivit acestuia, chinezii au o experienţă formidabilă în construirea de facilităţi subterane. Este în pas cu cultura lor strategică şi au un simţ puternic al vulnerabilităţii la atacuri a coastei lor. Deocamdată, autorităţile chineze nu au comentat imaginile. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO