Huawei se orientează spre creșterea porcilor după prăbușirea vânzărilor de smartphone-uri

19-02-2021 16:16


porci

Gigantul telecom chinez Huawei se orientează către tehnologii destinate crescătorilor de porci după ce a fost vizat de sancțiuni dure din partea Statelor Unite asupra smartphone-urilor sale, relatează BBC.

Compania chineză a fost oprită din accesarea unor componente vitale pentru telefoanele sale după ce administrația Trump a etichetat-o drept o amenințare la adresa securității naționale a SUA.

Fostul președinte american Donald Trump a susținut că Huawei poate distribui datele clienților săi guvernului chinez, acuzație respinsă de reprezentanții companiei.

Drept urmare, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume s-a limitat la fabricarea modelelor 4G deoarece nu are permisiunea guvernului SUA de a importa componente pentru modelele 5G.

Vânzările de smartphone-uri Huawei au scăzut cu 42% în ultimul trimestru al anului trecut pe fondul dificultăților de aprovizionare cu microcipuri din cauza sancțiunilor.

Mai multe rapoarte au sugerat că Huawei își va reduce producția de smartphone-uri cu până la 60% anul acesta însă reprezentanții companiei au refuzat să confirme această cifră.

„Problema aici nu este că ar exista probleme cu calitatea sau satisfacția față de produsele Huawei (ci că) Nu există o condiție de concurență echitabilă pentru Huawei deoarece Huawei este prins între tensiunile geopolitice", a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru BBC.

Ca răspuns la scăderea vânzărilor de smartphone-uri, Huawei analizează alte potențiale surse de venituri de la servicii de cloud computing, vehicule inteligente și dispozitive purtabile. Are chiar planuri pentru o mașină inteligentă.

Însă compania a luat în vizor și câteva industrii mai tradiționale.
China are cea mai mare industrie de creștere a porcilor la nivel mondial și găzduiește jumătate din porcii vii din lume. Tehnologia este folosită pentru modernizarea fermelor, introducând inteligența artificială pentru a detecta bolile și a urmări porcii.

De asemenea, tehnologia de recunoaștere facială poate identifica porcii individuali, în timp ce alte tehnologii le monitorizează greutatea, dieta și exercițiile fizice.

Huawei a dezvoltat deja tehnologie de recunoaștere facială și s-a confruntat cu critici luna trecută pentru dezvoltarea unui sistem care poate identifica etnicii uiguri și alerta poliția.

Alți giganți tehnologici chinezi, printre care JD.com și Alibaba, lucrează deja cu fermierii de porci din China pentru a-i ajuta să implementeze noi tehnologii.

„Creșterea porcilor este încă un exemplu al modului în care încercăm să revitalizăm unele industrii tradiționale cu tehnologii TIC (tehnologia informației și comunicațiilor) pentru a adăuga mai multă valoare industriilor din era 5G”, a declarat un purtător de cuvânt al Huawei.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO