Hoții au instalat o conductă de 4 km în mare, prin care au furat petrol timp de nouă ani
Oficialii din Nigeria au descoperit o conductă ilegală de conectare de la unul dintre principalele sale terminale de export de petrol în mare, care a funcționat nedetectat timp de nouă ani, a declarat șeful companiei petroliere de stat NNPC LTD.
Conducta de patru kilometri, de la terminalul de export Forcados, care exportă de obicei aproximativ 250.000 de barili de petrol pe zi, a fost găsită în mare în timpul unui control legat de furturile de petrol, în șase ultimele săptămâni, a declarat șeful NNPC, Mele Kyari, potrivit Reuters.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Furtul de petrol în stat a avut loc timp de peste 22 de ani, însă dimensiunea și rata la care a ajuns în ultima vreme este fără precedent”, a spus Kyari potrivit unei înregistrari audio a ședinței, consultată de Reuters.
Hoții atacă des conductele terestre pentru a sifona petrolul nedetectați, în timp ce instalația continuă să funcționeze, dar o conductă ilegală în ocean este extrem de neobișnuită și sugerează o operațiune de furt mai sofisticată.
Operatorul Forcados SPDC, o subsidiară locală a gigantului Shell, a transmis că a îndepărtat conducta prin care hoții furau petrol.
Nigeria, de obicei cel mai mare exportator de țiței din Africa, pierde venituri porențiale de pe urma a aproximativ 600.000 de barili de petrol pe zi, a spus Kyari.
Exporturile de țiței au scăzut sub 1 milion de barili pe zi în august, pentru prima dată după cel puțin 1990, ca urmare, astfel că Nigeria a pierdut sume cruciale de bani.
Încărcările la terminal au fost oprite de când a fost găsită o scurgere de la un furtun submarin la terminal, pe 17 iulie. Shell a transmis săptămâna aceasta că se așteaptă ca încărcările să fie reluate în a doua jumătate a lunii octombrie.