Hezbollah: Vom transforma viata a sute de mii de israelieni intr-un iad daca ataca Libanul

Ultima actualizare: 06-11-2012 01:53
Israel

Liderul Hezbollah libanez, Hassan Nasrallah, a prevenit vineri ca partidul siit armat va transforma in "iad" viata a "sute de mii" de israelieni in caz de atacuri din partea Israelului, relateaza AFP.

"Sunt tinte in Palestina ocupata (Israel) care pot fi vizate de un numar mic de rachete. Noi detinem aceste rachete (...) si nu vom ezita sa le folosim pentru a proteja poporul nostru si tara noastra", a afirmat Nasrallah intr-un discurs difuzat pe un ecran gigant in timpul unei ceremonii cu ocazia Zilei al-Qods (Ierusalim in araba).

"Asta va transforma viata a sute de mii de sionisti intr-un adevarat iad", a continuat acesta, afirmand ca Hezbollah stie unde sa loveasca pentru a face "zeci de mii de morti si nu doar 300 sau 500 de morti".

NASA confirma: Asteptam Apocalipsa. Ce data au calculat cercetatorii pentru sfarsitul lumii

"Pretul unui razboi (inceput de Israel) impotriva Libanului va fi foarte, foarte mare (...). Putem schimba fata Israelului", a amenintat acesta, prevenind ca pretul va fi "incomparabil cu cel din 2006".

Miscarea siita armata este pacostea Israelului, care a dus impotriva ei o razboi nimicitor in 2006 in Liban. Liderul Hezbollah a precizat ca un eventual atac israelian impotriva Iranului, principalul sustinator al gruparii siite libaneze, va provoca o riposta "enorma".

Aceste declaratii ale liderului Hezbollah intervin dupa ce presa israeliana a relatat in ultimee zile cu privire la iminenta unui atac israelian asupra instalatiilor nucleare iraniene. In timpul razboiului din vara 2006 intre Israel si Hezbollah, miscarea siita libaneza a lansat peste 4.000 de rachete asupra nordului Israelului.

Conflictul s-a soldat cu peste 1.200 de morti in tabara libaneza, majoritatea civili, si 160 in cea israeliana, conform cifrelor oficiale.

Responsabili ai Pentagonului au declarat ca Hezbollah dispune de 50.000 de rachete balistice, dintre care 40 sau 50 de rachete Fateh-110 capabile sa atinga Tel Aviv si majoritatea zonelor de pe teritoriul israelian, precum si zece rachete Scud-D.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO