Haos pe insula Kos din Grecia, din cauza imigrantilor clandestini. Avertizarea primarului: "Va fi varsare de sange"
Un paradis rezervat pana nu demult turistilor, insulele grecesti cad prada haosului. Tara intreaga, este sufocata de imigrantii clandestini veniti din Siria, Libia, Irak si Afganistan.
Prin vocea purtatorului de cuvant, Comisia Europeana a admis astazi ca situatia impune o reactie colectiva, si solidara, din partea tarilor membre.
Dupa calatoria pandita la tot pasul de pericole, sute de imigranti ajunsi pe insula Kos - mai ales afgani si sirieni, insotiti de numerosi copii - au fost stransi laolalta ca sa li se elibereze documente de identitate. Multi au incercat sa intre cu forta in sectia de politie. S-a format o busculada si politistii au apelat la extinctoare si bastoane ca sa imprastie multimea furioasa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Situatia scapa de sub control. Va fi varsare de sange!" a avertizat primarul din Kos.
Batran: "Am venit din Turcia pe mare, ilegal, da, sa spun drept, in Grecia. Suntem tristi si fara speranta. Cerem intregii lumi sa ajute poporul sirian".
Peste 125.000 de imigranti au sosit pe insulele grecesti de la inceputul anului.
Omar Mohammed, imigrnat sirian : "Sunt atat de fericit ca am ajuns aici. De doua saptamni dorm pe strazi, in moschei, in parcuri, trebuie neaparat sa fac un dus in clipa asta!"
Ca si in Kos, si insula Lesbos este ticsita de refugiati sirieni. Dupa ce au scapat din infern, oamenii incearca sa explice localnicilor exasperati de ce au navalit peste ei.
Batran: "Am fost obligati sa plecam din tara noastra, ca sa ne salvam pe noi si familile noastre".
Imigrant: "Eram prinsi la mijloc intre doua tabere: regimul politic sirian si Statul Islamic. Suntem victimele conflictului dintre ei".
Imigrant: "Oricat de greu ne-ar fi in Grecia, tot e mai bine ca in Siria."
Si Ungaria este un punct important de tranzit pe harta exodului. Un jurnalist maghiar a incercat sa priveasca lucrurile din perspectiva imigrantilor.
Asa ca li s-a alaturat pe drumul dinspre Grecia spre Ungaria. Deja e de cateva zile pe drum si a filmat aceste imagini - in tren si in parcul din apropierea unei statii de autobuz din Belgrad.
Pentru a opri valul de imigranti, armata maghiara ridica o bariera inalta de 4 metri la frontiera cu Serbia. Militarii lucreaza 12 ore pe zi, pe canicula, pentru ca premierul Orban a cerut ca zidul sa fie gata pana la sfarsitul lunii.