Guvernul sirian, acuzat ca a aruncat bombe cu clor asupra orasului Alep. Imagini tulburatoare cu victimele atacului. VIDEO

07-09-2016 07:56


Guvernul sirian este acuzat ca a aruncat din elicoptere bombe cu clor asupra orasului Alep, ranind 80 de oameni, relateaza BBC.

Potrivit Apararii civile siriene, o organizatie a echipelor de salvare care actioneaza in zone controlate de rebeli, elicoptere ale guvernului au aruncat bombe baril care contineau clor in cartierul al-Sukari, partea de est a orasului Alep.

Guvernul sirian a negat acuzatiile anterioare privind folosirea de arme chimice in timpul razboiului civil ce afecteaza tara de cinci ani. Armata siriana nu a putut fi contactata imediat pentru declaratii.

Apararea Civila a anuntat pe pagina sa de Facebook ca 80 de persoane s-au sufocat. Nu au fost semnalate decese.

Organizatia a postat o inregistrare video in care apar copii care erau spalati si purtau masti cu oxigen.

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), surse medicale au raportat 70 de cazuri de sufocare.

Potrivit Reuters, o ancheta a ONU si a Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a dezvaluit ca fortele guvernului sirian sunt responsabile de doua atacuri cu gaz toxic, in 2014 si 2015, in care a fost folosit clor. Apararea Civila a acuzat guvernul de un alt atac cu clor in luna august.

Alep a fost unul dintre cele mai afectate orase de la escaladarea violentelor in ultimele luni dupa ruperea unui armistitiu partial mediat de SUA si Rusia, in februarie
 

Tags: atac, siria, alep, clor,

VIDEO PROTVPLUS.RO